Mitt i Solna

Solna tennisklub­b i sin första elitserief­inal

- Anders Ekström

Efter en stark grundserie väntar Solna TK:s första elitserief­inal någonsin. I avgörandet väntar svårast möjliga motstånd: dominanten Fair Play TK.

– Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat, säger lagledaren P-O Lindkvist.

Succén är ett faktum. Efter ett starkt seriespel, med bara tre tappade poäng, väntar nu final i elitserien för Solna tennisklub­b.

– Vi har gjort jättebra ifrån oss och spelat flera fan- tastiska matcher, säger lagledaren P-O Lindkvist om grundserie­n.

På söndagen ska det så avgöras, en svensk mästare i lag inomhus ska koras. För Solna är det första gången det vankas final, medan motståndar­en Fair Play TK är desto mera van att vara i toppen.

Malmögänge­t har vunnit sex guld sedan 2008, varav två år i rad.

– De är en stor dominant i elitserien och har ett mycket starkt lag och många bra spelare, fortsätter P-O.

”Vi kan spela utan press.”

Solnas enda förlust i elitserien kom mot just Fair Play nere i Skåne (28/11). På söndag siktar de på revansch – i en match som betyder mycket mera.

– Vi har allt att vinna och kan spela avslappnat. Vi kan spela utan press och för oss är det lite nyhetens behag att få spela final. Men det är 7030 till deras fördel. I matchspele­t spelas först två dubblar och därefter fyra singlar. Varje matchseger är värd en poäng, totalt sex pinnar ska delas ut.

– Dubblarna är nyckeln, det är svårt att vända 0-2. Så de är otroligt viktiga och avgörande.

Senast blev det 2-4 till Malmögänge­t lagen emellan.

– Det var en dålig insats från vår sida. Vi har en hög potential i laget och vi är alla supertagga­de för att spela final.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FÖRSTA. På söndag väntar första lag SM-finalen (elitserien) för Filip Prpic, 35, och hans Solna TK.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FÖRSTA. På söndag väntar första lag SM-finalen (elitserien) för Filip Prpic, 35, och hans Solna TK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden