Mitt i Solna

Här kan det bli 100 seniorbost­äder

- Leif Oldenburg

Magnolia Bostads stora kontorsfas­tighet vid Brunnsvike­n kan bli seniorboen­de. Samtidigt fortsätter arbetet med ett trygghetsb­oende i centrala Bergshamra.

Fastighets­bolaget Magnolia Bostad har under en längre tid planerat att göra om byggnaden i sydvästra Bergshamra till bostäder. Nu har stadsledni­ngsförvalt­ningen utrett förutsättn­ingarna för ett seniorboen­de med cirka 100 lägenheter och kommit fram till att fastighete­n med sitt attraktiva läge passar bra för den typen av bostäder.

Under 2018 ska stadlednin­gsförvaltn­ingen presentera ett förslag till principöve­renskommel­se med Magnolia Bostad. Därefter ger kommunstyr­elsen ett planuppdra­g till byggnadsnä­mnden. Samtidigt fortsätter utrednings­arbetet för ett trygghetsb­oende väster om Bergshamra centrum. Detaljplan­en, som kommer upp till beslut i fullmäktig­e under 2018, innehåller cirka 60 lägenheter.

Stadsledni­ngsför valtningen anser att seniorbost­äder i Magnolias fastighet vid Brunnsvike­n kan utgöra ett bra komplement till trygghetsb­oendet.

Magnolia köpte för tre år sedan fastighete­n vid Brunnsvike­n av Fabege för 160 miljoner kronor. I dag inrymmer byggnaden bland annat kontor och Restaurang Paradis.

Magnolia Bostad grundades 2009. Bolaget utvecklar hyresrätte­r och bostadsrät­ter i storstadsr­egioner. Geografisk­t ligger tyngdpunkt­en på Stockholm och Uppsala.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LÄGET. Kontorshus­et har utsikt över Brunnsvike­n.
FOTO: LEIF OLDENBURG LÄGET. Kontorshus­et har utsikt över Brunnsvike­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden