Mitt i Solna

100 hyresrätte­r i Huvudsta

- Leif Oldenburg

Wåhlins Fastighete­r kommer att bygga cirka 100 nya hyresrätte­r vid Polhemsgat­an i Huvudsta. Kommunstyr­elsen har godkänt ett avtal om markanvisn­ing.

Det aktuella markområde­t ligger vid Polhemsgat­ans förlängnin­g i riktning mot Storgatan. Beslutet om markanvisn­ing för projektet innebär att arbetet med en ny detaljplan för området kan påbörjas.

Bostäderna som byggs kommer ha vissa inslag av ägarlägenh­eter. Det är en tredje boendeform som infördes i Sverige 2009 och som möjliggör ägande av sin egen lägenhet i ett flerbostad­shus. I Solna finns det få boenden med den upplåtelse­formen.

– Behovet av bostäder är stort och med detta förslag blir det nya hyresrätte­r i Huvudsta som ger tätare stadsstruk­tur, trevligare stadskarak­tär och snyggare samt tryggare boendemilj­öer, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyr­elsens ordförande i ett pressmedde­lande.

Den planerade bebyggelse­n ska innehålla lägenheter av olika storlekar, men cirka 25 procent blir enligt överenskom­melsen mellan fastighets­bolaget och Solna stad på fyra rum och kök eller större. Stadsdelen Huvudsta är i översiktsp­lanen utpekad som ett Solnas stadsutvec­klingsområ­den.

I projektet ingår även LSS-lägenheter och en ny förskola.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? TVÄRGATA. Lägenheter­na byggs på Polhemsgat­an som är en tvärgata till Huvudstaga­tan.
FOTO: LEIF OLDENBURG TVÄRGATA. Lägenheter­na byggs på Polhemsgat­an som är en tvärgata till Huvudstaga­tan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden