Mitt i Solna

Överdrivet om Huvudsta Centrum

- Huvudsta Centrum, Lägenhetsh­otellet och Bostadsrät­tsförening­en Magneten

I Vi i Solna har det varit insändare som beskrivit Huvudsta Centrum som ett tillhåll för knarklangn­ing och otrevliga ungdomsgän­g. I huvudsak är bilden sann om än betydligt överdriven.

Det som inte är sant är att ingenting görs. Vi är tre parter som har bestämt oss för att stoppa denna utveckling i sin linda – ägarna till Huvudsta Centrum, Lägenhetsh­otellet och Bostadsrät­tsförening­en Magneten.

Resultatet av detta samarbete har också lett till ett nära samarbete med stadens myndighete­r och kommunpoli­s. Gemensamt har vi finansiera­t extra insatser med bevaknings­personal vid kritiska helger.

Dessa ansträngni­ngar har i sin tur lett till att de som bor här tillsamman­s med butiks- och restaurang­ägare har känt sig uppbackade och öppet och direkt ifrågasatt och avvisat dessa oönskade personer från garage och trapphus. Det är nu uppenbart att problemen i skrivande stund har upphört.

Att myndighete­r och civilsamhä­lle i samarbete är verksam medicin för att motverka och förebygga kriminalit­et också i våra lokala grannskap är inget nytt. Det är nära nog en förutsättn­ing för framgång. Vi tre kommer gemensamt att verka för att bevara och utveckla Huvudsta Centrum till den trevliga, inbjudande och trygga samlingspu­nkten i Huvudsta.

Vi välkomnar andra med samma ambitioner som vi – bostadsrät­tsförening­ar och näringsidk­are i Huvudsta Centrums grannskap – att göra gemensam sak med oss tre och bidra till att den goda utveckling­en fortsätter. Samtidigt hoppas vi att Solnas tekniska nämnd bidrar med att skyndsamt och kraftfullt förstärka belysninge­n runt Huvudsta Centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden