Mitt i Solna

AIK ska bli bästa klubb på senior-SM MER AIK:arna i SM

- Anders Ekström

Till helgen väntar det första SM:et för nystartade AIK Brottning. Och klubben har skyhöga målsättnin­gar med sin debut: ta minst sex medaljer och bli bästa klubb.

För ett par månader sedan såg AIK brottning dagens ljus. Ett gäng aktiva och framgångsr­ika brottare valde då att lämna Huddinge och i stället starta en ny sektion i Gnaget, Solnaklubb­ens tolfte.

Men allt går inte som smort rent föreningsm­ässigt. Klubben letar fortfarand­e efter en lämplig lokal.

– Vi kämpar för att få till det men det är tufft och dyrt. Vi behöver ganska stora ytor. Så länge har vi hyrt in oss hos andra klubbar berättar ordförande­n Leon Bjurberg Kessidis. Sökandet efter lokal har dock inte stoppat AIK:s brottare på mattan. Tvärtom. Sektionen har rivstartat och blev nyligen bästa klubb på en Grand Prix-tävling (GP), i Husqvarna, med tre medaljer på lika många deltagare.

– Första tiden har, trots bristen på lokal, varit jättebra och vi har fått mycket hjälp på marknadssi­dan. Vi är på rätt väg framåt. Nu är siktet inställt på att fortsätta att visa Brottnings­sverige att de menar allvar. I stundande senior-SM i Brännkyrka­hallen ska AIK bli bästa klubb och ta flest medaljer.

– Vi är alla taggade på detta och vi satsar allt på att bli bästa klubb. Jag räknar med att vi tar minst sex in- dividuella medaljer i olika valörer och det brukar räcka till att bli bästa klubb, fortsätter Leon som själv tävlar i 97-kilosklass­en och är rankad tolva i världen i sin viktklass. JOAKIM FAGERLUND ARTTU KALLIOLEVO DANIEL SOINI CHRISTOFFE­R NILSSON ALEX KESSIDIS ZACKARIAS BERG ALEXSANDAR STJEPANETI­C LEON BJURBERG KESSIDIS

Höga mål för nystartat förening, är de realistisk­a?

– Alla åtta anmälda brottare är med i Sverigeeli­ten och vi har mängder med meriter och medaljer i truppen. Målen är klart rimliga utifrån hur duktiga vi är, därför måste vi sikta högt. Alla har god form och är formtoppad­e.

Hur känns det att tävla med AIK-kläder och represente­ra klubben i SM?

– Vi represente­rar den klubben som nästan alla i klubben hejar på sedan barnsben, det känns häftigt att vara med på första SM:et. Vi vill sätta AIK på kartan i Sverige inom brottninge­n och vi hoppas även att många fans kommer. Jag har märkt av ett stort intresse.

Att få med AIK:are till OS i Tokyo 2020 är ett annat mål för klubben, menar Leon. Men först och främst ska AIK brottning bli bäst i Sverige.

 ??  ?? Leon Bjurberg Kessidis
Leon Bjurberg Kessidis
 ?? FOTO: AIK BROTTNING ?? STORSLAM. AIK brottning vill bli bäst av alla klubbar i sitt första SM. Minst sex medaljer ska bärgas till svartgult.
FOTO: AIK BROTTNING STORSLAM. AIK brottning vill bli bäst av alla klubbar i sitt första SM. Minst sex medaljer ska bärgas till svartgult.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden