Mitt i Solna

”The Nordics” väntar för Solnatrio

- Anders Ekström

Solna konståknin­g fortsätter att synas i eliten. I stundande NM har klubben med tre deltagare, vilket är flest av alla landets klubbar.

Mot slutet av veckan väntar nordiska mästerskap­en – The Nordics – för Sveriges bästa konståkare. Denna gång i finska Rovaniemi.

Och som vanligt är Solna välreprese­nterat i finrummet.

Solna Konståknin­g har fyra åkare uttagna, vilket är flest av alla klubbar i landet.

– Det är jätterolig­t med flera åkare med och det är extra roligt för klubbens yngre. De som åker är bra förebilder för klubben, sävår röda tråd. Att ha bra föger chefsträna­ren Cecilia rebilder i klubben är viktigt, Willberg. det skapar en bra atmosfär – Om man kämparhär.på med en bra inställnin­gS kan olna Konståknin­g gläds man komma långt och NM dessutom att den tredje är en bra milstolpe för de ishallen är igång vid Ulriksakti­va. dal.

– Vi har fått flera istider och är jättenöjda med den nya ishallen. Den har hjälpt oss mycket, avslutar Willberg.

”De som åker är bra förebilder för klubben.”

Selma Ihr tackade dock nej för att hon ska köra en annan tävling i Tyskland samtidigt. Lisa Lager, som åkt NM förut, kommer att tävla i juniorklas­sen. Revanschsu­gna Julia Brovall kör sitt andra NM i ungdomskla­ssen, där även debutanten Sigrid Telliskivi tävlar.

Att fostra fram bra åkare på elitnivå är ett av klubbens stora mål med sin verksamhet. På SM i december var sju stycken med från klubben.

– Det visar att vi har en bra struktur, en struktur som vi byggt upp i många år. Vi har bra och utbildade ledare och alla jobbar efter Det blir även mera Solnakoppl­ingar i årets NM. Från grannklubb­en Skating & Dance Academy, som också tränar i Ulriksdal, är Mikael och Andreas Nordebäck med i juniorklas­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden