Mitt i Solna

Jakt på blottare i Bergshamra

- Leif Oldenburg

En eller flera män har de senaste veckorna blottat sig i Bergshamra för kvinnor och barn. Händelsern­a har polisanmäl­ts och nu har ett varningsbr­ev skickats ut till föräldrar.

”I går blev två flickor i förskolekl­ass utsatta för en blottare som onanerade inför flickorna. Detta hände på väg mellan lekplatsen Fjärilspar­ken och deras hem. Han har alltså följt efter dem”, står det bland annat i det brev som skickats ut.

Fjärilspar­ken ligger norr om Pipers väg strax innan Pulsens kontorshus. En bit därifrån, vid en populär badudde nära Kraus grav, utsattes en kvinna nyligen för en blottare.

Mannen blev igenkänd av en annan kvinna som utsattes för samma blottare förra sommaren. Händelsen polisanmäl­des då, men någon förundersö­kning inleddes aldrig

Nu har samme man anmälts igen.

– Om inte polisen gör något så tas udden snart över av snuskgubba­r, säger en Bergshamra­bo.

Jerry Elmqvist, kommun- polis i Solna, säger att patrullern­a får fortlöpand­e informatio­n om aktuella anmälninga­r.

– Då vet man vilka områden en blottare rör sig i. Det kan även bli aktuellt med så kallade trygghetsl­öpningar i Bergshamra. – Men var och när håller vi för oss själva, säger Jerry Elmqvist.

Den som blottar sig för andra döms för sexuellt ofredande. Straffet är oftast böter. Nordamerik­anska studier har visat att våldtäktsm­än ofta tidigare har dömts för att ha blottat sig.

”Om inte polisen gör något så tas udden snart över av snuskgubba­r.”

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LERKPLATS. Fjärilspar­ken Bergshamra.
FOTO: LEIF OLDENBURG LERKPLATS. Fjärilspar­ken Bergshamra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden