Mitt i Solna

Papagianno­poulos klar för dansk storklubb

- Anders Ekström

Efter månader av rykten är det nu klart. Hagalundss­onen Sotiros Papagianno­poulos skriver på för den danska storklubbe­n FC Köpenhamn.

I ett Östersunds FK som gjort supersuccé har en Solnakille utgjort själva ryggraden. Sotiros Papagianno­poulos kom till klubben augusti 2015, efter ett drygt halvår i grekiska PAOK, och har därefter varit tongivande för klubben.

Dessförinn­an har mittbacken bland annat spelat i Väsby, Assyriska och Akropolis. Väl i Jämtland har 27-åringen från Hagalund, med AIK som moderklubb, tagit en ordinarie plats i backlinjen. I den rödsvarta dressen har ”Sotte” bland annat vunnit svenska cupen, varit med att etablera klubben i allsvenska­n och fram- för allt bidragit till succén i Europa League. Under en längre tid har Sotiros Papagianno­poulos ryktats bli utlandspro­ffs igen. Och häromdagen blev det klart. ”Sotte” har skrivit på för storlaget FC Köpenhamn.

– Jag ser det här som ett stort steg framåt i min karriär. Jag har haft en fantastisk tid i Östersund, men nu ser jag verkligen fram emot en större utmaning. FCK är Skandinavi­ens största klubb och den bästa i ett internatio­nellt perspektiv, säger han till nya klubbens hemsida.

FCK har sedan den bildades, via en fusion 1992, tagit elva ligatitlar och spelat flera gånger i Champions League. 2017/18 hade de en mellansäso­ng och blev fyra. Huvudstads­klubben har haft mängder med svenskar i laget genom åren. Just nu spelar svenskarna Robin Olsen, Pierre Bengtsson samt Erik Johansson i laget.

”Det är ett stort steg framåt i min karriär.”

 ?? FOTO: FCK MEDIA ?? TRE. ”Sotte” spelade 71 matcher för Östersund och gjorde då tre mål.
FOTO: FCK MEDIA TRE. ”Sotte” spelade 71 matcher för Östersund och gjorde då tre mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden