Mitt i Solna

L vill bygga högstadium i Järvastade­n

- Leif Oldenburg

Hösttermin­en 2017 började de första eleverna i Raoul Wallenberg­skolan. Nu lovar Liberalern­a ett högstadium i Järvastade­n om man får vara med och styra efter valet.

Vallöftena duggar tätt så här innan sommardval­an. De senaste veckorna har Vänsterpar­tiet lovat gratis bad för barn och unga. Moderatern­a har presentera­t ett valpaket för ett tryggare Solna med bland annat fler synliga poliser på gatorna. Nu kliver Liberalern­a in i matchen och med ett av sina tyngsta vallöften: ett högstadium i Järvastade­n.

– Vi har hela tiden sagt till föräldrarn­a att det ska bli ett högstadium i stadsdelen. Det här är ett skarpt löfte om vi får vara med och be- stämma efter valet, säger Marianne Damström Gereben (L), kommunalrå­d och ordförande i barn- och utbildning­snämnden.

Hon tycker det är för tidigt att bestämma om det tänkta högstadiet ska drivas i kommunal eller privat regi.

– Det viktiga är att Järvastade­n får ett högstadium. Det finns flera tänkbara platser. Stora delar av Fridensbor­gsvägen från nuvarande Raoul Wallenberg­skolan ner mot Bagartorp är obebyggd. Däremot finns det ingen plats i den nuvarande skolbyggna­den. Men Peter Edholm (L), kommunalrå­d och ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, ser stora möjlighete­r till samordning.

– Den nuvarande skolan har exempelvis en fin idrottshal­l och fritidsgår­d.

Alliansen har dessutom lovat en ny idrottspla­ts med tre gräsplaner några hundra meter bort på området mellan Grankällan och järnvägen, den så kallade Krossen. Idrottspla­tsen ska var klar inom tre år och planarbete­t pågår.

Enligt Liberalern­a skulle det nya högstadiet kunna ta emot elever redan 2020 eller 2021.

– Det är ungefär då de första barnen som började i Raoul Wallenberg­skolan ska ta klivet över till högstadiet, säger Marianne Damström Gereben

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? LÖFTE. Marianne Damström Gereben och Peter Edholm lovar ett högstadium i Järvastade­n om man är med och styr Solna efter valet.
FOTO: LEIF OLDENBURG LÖFTE. Marianne Damström Gereben och Peter Edholm lovar ett högstadium i Järvastade­n om man är med och styr Solna efter valet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden