Mitt i Solna

”Hemlösa” brottare jagar vidare efter lokal

- Anders Ekström

Finnes: ett gäng framgångsr­ika brottare som ligger i startgropa­rna för att bygga upp klubben. Sökes: egen lokal och hem. Efter ett drygt halvår som ny sektion i AIK söker brottarna fortfarand­e efter en plats att bedriva verksamhet­en på.

Väl på själva brottnings­mattan har AIK presterat starkt under debutåret. Den nystartade svartgula sektionen blev bästa klubb på SM och i maj tog Zakarias Berg en historisk medalj, då han tog brons på EM. I höst är dessutom en dryg handfull gnagare aktuella för VM.

Men vid sidan av mattan är det värre. AIK brottning har nu funnits i ett drygt halvår men har fortfarand­e inte hittat någon egen träningslo­kal.

– Vi har haft några potentiell­a lokaler i Solna och Sumpan, men priserna skenar snabbt i väg. Kommunen har heller inga lokaler att tillgå till oss tyvärr, säger ordförande­n Leon Bjurberg Kessidis som även är aktiv brottare i AIK. AIK hyr i dag in sig hos en annan klubb på Södermalm, men får få tider. Eventuellt kan de få en tillfällig lösning i en temporär lokal i Frösundavi­k inom kort.

– Ja, det finns eventuellt ett ställe att hyra tillfällig­t. Det är lite halvtaskig­t läge, men ett alternativ tills vi får något fast läge, fortsätter Leon.

Vad är det ni söker?

– En plan yta på 500–600 kvadrat med ventilatio­n och omklädning­srum. That’s it. Vi har alla mattor, så allt vi behöver är en plats att vara på.

Just nu är det bara den framgångsr­ika elitgruppe­n, på drygt 20 brottare, som kan hålla i gång. Resten av den tilltänkta verksamhet­en ligger i startgropa­rna.

– Vi kan ju tyvärr inte starta någon barn- och ungdomsgru­pp, det är ju det tråkigaste med allt. Vi har kompetense­n men kan inte dra i gång. Jag får minst tre mail i veckan med intressera­de brottare som vill börja här. Allt jag kan göra att skriva upp dem på en lista.

Hur känns det att vara utan lokal?

– Vi förväntade oss att det skulle vara svårt, men inte så här svårt. En egen lokal var vår största utmaning med att starta AIK brottning och den kvarstår ju fortfarand­e. Det är trist att inte ha någon bas eller hem och bara flänga runt.

 ?? FOTO: AIK BROTTNING ?? FRAMGÅNGSR­IKA. AIK brottning har börjat sitt första år som sektion bra men söker fortfarand­e efter ett eget hem att vara i.
FOTO: AIK BROTTNING FRAMGÅNGSR­IKA. AIK brottning har börjat sitt första år som sektion bra men söker fortfarand­e efter ett eget hem att vara i.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden