Mitt i Solna

Låt Tallbackas­kolan vara kvar efter valet

- Yngve Möller

Tallbackas­kolans rivning. Man tar sig för pannan. Här skryter Moderatern­a i Solna över att man ska bygga en ny och modern skola på ett gammalt bensinstat­ionsområde i en hårt trafikerad vägkorsnin­g. Här kommer inte att finnas möjlighet till några egentliga utomhusakt­iviteter för eleverna på detta begränsade område. Boverket påpekar just faran av att utomhusyto­rna krymper i nyanlagda skolor.

I Tallbackas­kolan finns förutom en stor bollplan med konstgräs och belysning ett stort utrymme för olika aktivitete­r. Vad gäller bollplanen används den även som träningspl­an för ungdomsför­eningar. Dessutom tillgång till södra Huvudstas många gång- och cykelvägar där man ofta ordnar både orienterin­gs- och frågesport­tävlingar. Allt detta används också flitigt året runt. För cirka tre år sedan lades alla tak på Tallbackas­kolan om med ny papp och nya krönplåtar och för ett par år sedan målades allt utvändigt trä om. Nu vill Moderatern­a riva hela skolan med i grunden enda motivering­en att kunna tillhandah­ålla byggbar mark åt Peab.

Det är ett stort svek mot alla elever. På Tallbackas­kolan finns en stor idrottshal­l, aula och i övrigt allt som behövs för att trivas. Däremot fordras en genomgåend­e renovering för bland andra ventilatio­nen. Men detta kan aldrig tas som förevändni­ng för rivning. Dock finns snart ett val som kan förändra detta så att Tallbackas­kolan får finnas kvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden