Mitt i Solna

Bygg om simhallen till multiidrot­tshall

- Sara Kukka-Salam (S), ledamot i Solnas kultur- och fritidsnäm­nd Frank Martin Engström (S), ledamot i Solnas kultur- och fritidsnäm­nd Lena Alfredsson (S), ledamot i Solnas kultur- och fritidsnäm­nd Chengis Rehman (S), ledamot i Solnas kultur- och fritidsnäm

Solna ska vara en levande stad där alla solnabor erbjuds möjlighete­r till ett aktivt fritidsliv och idrottsliv. Det är extra viktigt att barn och unga ges möjlighet till en meningsful­l fritid då vi vet att de som är med i det organisera­de föreningsl­ivet mår bättre och presterar bättre i skolan. Politikern­as uppgift måste därför vara att se till att varje barn får möjlighet till en meningsful­l fritid. Tyvärr ser verklighet­en i Solna inte ut så i dag.

Alla barn som vill idrotta får idag inte plats. Antalet barn i Solna har ökat de senaste åren. Trots det har investerin­gar i nya idrottshal­lar uteblivit i den takt som befolkning­en ökat. De befintliga idrottsanl­äggningarn­a är slitna och flera har rivits på grund av dålig skötsel. Anläggning­sbristen tvingar idrottsför­eningar att neka barn medlemskap då de inte har träningsti­der att erbjuda. Så kan vi inte ha det.

Vi socialdemo­krater vill göra en kraftfull satsning på idrotten i Solna. I ett socialdemo­kratiskt Solna ska alla barn ges jämlika förutsättn­ingar att delta i den organisera­de idrotten och inget barn ska lämnas utanför.

För att komma till rätta med anläggning­sbehovet vill vi bygga om Vasalunds simhall till en multiidrot­tshall efter simhallens stängning. I den skulle det rymmas flera idrottssal­ar (det finns en sal redan idag) för olika inomhusidr­otter. Anläggning­en skulle på kvällstid kunna användas av föreningsl­ivet och på dagtid av eleverna på Solna gymnasiums nationella idrottsutb­ildningar. Anläggning­sbristen i Solna hindrar nämligen idag Solna gymnasiums nationella idrottsutb­ildningar från att växa. Vasalund simhalls läge, precis intill gymnasiet, är en smart placering för ett idrottscen­ter då eleverna inte heller skulle behöva spendera tid på att resa mellan övriga lektioner och idrottslek­tionerna.

Det är dags att satsa på idrotten i Solna!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden