Mitt i Solna

Vasalunds svit bröts i toppmötet

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Efter tio raka utan förlust bröts Vasalunds långa svit på lördagen. Dessvärre var det i toppmötet mot tvåan IFK Stocksund – som därmed knappar in i toppskikte­t.

Vasalunds IF kom in med högt huvud inför nystarten till division 2. AIK-ikonen Nebojsa Novakovic hämtades in som tränare, de viktiga klubbveter­anerna förlängde och en yngre satsning, bland annat med yngre AIK-spelare, inleddes.

Målet var att direkt studsa tillbaka till ettan. Serien där Vasa, sett till historien, verkligen visat att de hör hemma. Och återtåget har börjat mycket bra för ”Nebbo” och hans fotbollsgä­ng. På de inledande tio matcherna vann de rödsvarta nämligen nio. Den enda plumpen var en sent poängtapp borta mot bottenlage­t Bollnäs (1-1) i början på juni. Men den fina sviten slutade vid tio matcher, för på lördagen kom årets första förlust.

I toppmötet mot den hårdsatsan­de nykomlinge­n IFK Stocksund slutade matchen 0-2 till danderydar­na. ”Stockan” ledde med 0-1 i paus och stod som segrare i seriefinal­en inför 250 personer på Danderyd Arena. Det var Solnagänge­t blott sjätte och sjunde insläppta mål hittills, vilket annars varit en av framgångsf­aktorerna.

Vasalunds IF leder dock fortfarand­e division 2 norra Svealand, en poäng före just IFK Stocksund.

Dessutom har VIF en match mindre spelad. Tre matcher återstår innan serien tar sommarpaus, de rödsvarta spelade även en träningsma­tch mot AIK dagen innan midsommar.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? PLUS TJUGOETT. Vasalund har gjort 27 mål och bara släppt in sju påsar hittills i division 2spelet.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM PLUS TJUGOETT. Vasalund har gjort 27 mål och bara släppt in sju påsar hittills i division 2spelet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden