Mitt i Solna

(S) löfte: 500 nya hyresrätte­r i Solna varje år

-

Socialdemo­kraternas viktigaste vallöfte för unga är att införa en flytta-hemifrån-garanti som omfattar alla mellan 18 och 25 år. Alla Solnas unga ska ha ett eget förstahand­skontrakt för en hyresrätt före de fyllt 26 år, lovar Socialdemo­kraternas två opposition­sråd Arne Öberg och Sara Kukka-Salam.

– I Sundbyberg införde (S) en välfungera­nde bostadsgar­anti för unga för flera år sedan. Kan Sundbyberg så kan Solna, säger Sara Kukka-Salam.

För att uppfylla garantin går Socialdemo­kraterna till val på att bygga 500 nya hyresrätte­r i Solna varje år. I Solna byggs det årligen 800 lägenheter varav endast 9 procent är hyresrätte­r. Det är på tok för få anser Socialdemo­kraterna. Balansen mellan upplåtelse­formerna i Solnas stadsdelar måste bli bättre.

– Om man inte bedriver en politik som bygger både hyres- och bostadsrät­ter, kommer Solna bli mer och mer ekonomiskt segregerat. Även de som inte har råd att köpa en bostadsrät­t måste kunna bo i Solna. Då måste vi även bygga hyresbostä­der, säger Arne Öberg.

Målet med bostadspol­itiken är enligt partiet att alla ska kunna efterfråga en bostad utan att vara beroende av ”gamla pengar”, som de fått av föräldrar eller via arv. Det goda samhället ska vara tillgängli­gt för alla.

Socialdemo­kraterna har föreslagit flera platser i Solna där de vill bygga hyresrätte­r. Bland annat på parkerings­platsen vid macken bredvid Slaktarbac­ken i Solna centrum.

 ??  ??
 ??  ?? Arne Öberg och Sara Kukka-Salam, opposition­sråd för (S) i Solna.
Arne Öberg och Sara Kukka-Salam, opposition­sråd för (S) i Solna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden