Mitt i Solna

Succé för AIK:s golfare

- Jonas Carlsson

AIK hade stora framgångar under SM i helgen. Både klubbens damer och herrar lyckades ta medalj.

– Det är ganska ovanligt att en klubb tar medalj i båda klasserna. Men vi är en av Sveriges bästa elitklubba­r, det framgår av rankingen. Det är viktigt för oss att ligga högt på elitrankin­gen, säger Karsten Landin, ord- förande och lagledare för AIK golfklubb efter helgens SM i Barsebäck.

Herrarna gick en kamp mot skånska Vasatorp och vann duellen med fyra slags marginal. AIK gick runt på 1 117 slag (-35) medan Vasatorp slutade på 1 121 slag (-31).

– Vi började 2012 och har tagit fyra medaljer tidigare. Vi har legat i toppen, men att vinna, jag vet inte vad jag ska säga. Vi presterade så när som på topp och en del andra lag kanske underprest­erade. Det var väl en kombinatio­n av det som gjorde att vi vann, menar Karsten Landin.

Beröm har strömmat in från flera håll.

– Jag har hört från medlemmar, förbund och motståndar­e som tycker att det är bra att vi vann, säger Karsten Landin som har höga ambitioner med klubben och sina spelare.

Damerna, som var nykomlinga­r i lag-SM, lyckades ta brons med 1 155 slag (+3). De var tio slag efter Hills Golfklubb.

– Damlaget vann division ett med största marginal någonsin, de var alldeles för bra för den divisionen. Nu var de bara två slag från silvret i SM (efter Ringenäs golfklubb).

 ?? FOTO: SVENSKA GOLFFÖRBUN­DET ?? MEDALJÖRER. Både damerna och herrarna tog medalj i SM. Herrarna gick en kamp mot skånska Vasatorp och vann duellen med fyra slags marginal.
FOTO: SVENSKA GOLFFÖRBUN­DET MEDALJÖRER. Både damerna och herrarna tog medalj i SM. Herrarna gick en kamp mot skånska Vasatorp och vann duellen med fyra slags marginal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden