Mitt i Solna

Gnagare med sikte på Kanada

Jesper och William vill nå Kanada-VM med U19-landslaget

- Anders Ekström

■■ Nästa vecka samlas U19-landslaget för höstens första samling. I truppen ingår två unga AIK:are, vars målsättnin­g är att cementera sina platser i laget – för att få spela nästa års VM i Kanada.

I somras samlades en stor bruttotrup­p med aspirerand­e landslagss­pelare på Bosön. Merparten av innebandys­pelarna var födda 2000, men även ett gäng 01:or fick chansen.

Efter det gallrades truppen ner till 22 spelare och nästa helg (30/8-2/9) är det läger för dessa i Uppsala.

Två i den tillspetsa­de landslagst­ruppen tillhör AIK: William Almlöf och Jesper Andersson. Båda födda 2000.

– Jättekul, såklart. Jag har alltid velat nå dit och haft det som mål länge. En destinatio­n man nu nått, berättar 18-åriga Jesper.

William Almlöf, 17, missade lägret i somras, men lyckades ändå få en plats i U19-landslaget.

– Jag var sjuk när lägret var, så jag var lite förvånad att jag kom med ändå. Det känns kanonbra, berättar William.

I fyra dagar kommer laget att genomföra ett intensivt läger med flera träningspa­ss och en träningsma­tch. Målsättnin­gen är att göra landslaget redo för VM nästa år (maj) i Kanada.

Men bara för att man är med nu – är man inte självskriv­en till VM.

– Det kan komma in nya spelare i truppen under säsongen, min årskull är dessutom väldigt bra. Så det gäller att fortsätta köra på som jag gjort tidigare. Mitt mål är alla gånger att komma med till VM, det är ett stort mål för mig, säger Jesper som mest spelat center men var back 2017/18 i Bele Barkarby.

Inte heller vänsterfor­warden William tar ut något VM-spel i förskott.

– Det gäller att visa framfötter­na och leverera, alltid ge 100 procent i alla lägen. Det är en dröm att få spela VM och det skulle innebära mycket att nå dit. Jag ska kämpa stenhårt för att få komma med, säger William.

Både Jesper och William är nyförvärv till AIK:s innebandyh­errar till denna säsong. Jesper kommer närmast från Bele Barkarby (div.1), medan William an- sluter från allsvenska Täby FC. Den förstnämnd­e spelade fyra matcher med svartgult, på dubbellice­ns, i vintras.

– AIK är en storklubb med stor potential. Jag är själv AIK:are så det känns speciellt att få spela med dem denna säsong, säger Jesper. Vi har ett bra lag som absolut ska kunna slåss som kvalplatse­rna uppåt. William fyller på: – Det är jättekul med en ny utmaning och nya kapitel. Jag hoppas kunna bidra med mycket poäng och framför allt mål. Att ta oss tillbaka till SSL är målet.

”Mitt mål är att komma med till VM.”

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYFÖRVÄRV. Jesper Andersson (t v) och William Almlöf är två förväntans­fulla nyförvärv till AIK:s herrlag denna säsong. Men innan allsvenska­n ska duon på landslagsl­äger.
FOTO: PRIVAT NYFÖRVÄRV. Jesper Andersson (t v) och William Almlöf är två förväntans­fulla nyförvärv till AIK:s herrlag denna säsong. Men innan allsvenska­n ska duon på landslagsl­äger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden