Mitt i Solna

Solna Folkets hus prisas

- Anders Ekström

Alla i huset är så värda det och priset inspirerar oss att fortsätta vårt arbete med konsthalle­n.

Solna Folkets hus har nyligen fått mottaga pris som ”årets konstarran­gör 2019” för sin nyetablera­de konsthall. Utmärkelse­n delades nyligen ut på en gala i regi av riksorgani­sationen Folkets hus och parker.

I lördags förra veckan samlades representa­nter för landets Folkets hus, folkparker, biografer och festivaler för en gemensam gala i Nynäshamn. Där delades en mängd priser ut av arrangören tillika riksorgani­sationen Folkets hus och parker.

Ett av priserna tilldelade­s Solna Folkets hus, nära centrum, som blev ”årets konstarran­gör 2019”.

– Det är helt fantastisk­t att få priset. Alla i huset är så värda det och priset inspirerar oss att fortsätta vårt arbete med konsthalle­n, säger Carina Kenning, verksamhet­schef Solna Folkets hus, i ett pressmedde­lande.

Började 2018

Folkets hus får priset för att de på kort tid har etablerat sin konsthall och att den blivit populär. 2018 arrangerad­e de vårsalong för första gången och den 7 mars är det dags för årets upplaga.

– Konsthalle­n i Solna Folkets Hus har på kort tid blivit en populär mötesplats för konstintre­sserade i Solna. Det är viktigt att konst och kultur finns där människor bor och att utbudet skapas i samarbete med de boende, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Vandringsp­ris och 10 000 kr

Utmärkelse­n instiftade­s 2005 och delas sedan dess ut årligen. Priset delas ut till konstarran­görer inom riksorgani­sationen Folkets Hus och Parker ”som på ett aktivt sätt arbetar med konst på sin hemort och gör så att upplevelse­n kommer en bred publik till del”.

Förutom priset, på 10 000 kronor, får pristagare­n ett vandringsp­ris gjort av skulptören och konstnären Tor Svae.

 ??  ?? VINNARE. Anne Paiho, Carina Kenning och Patrick Nyberg från Solna Folkets hus på galan. Här med Calle Nathanson (tvåa från vänster), vd Folkets hus och parker.
VINNARE. Anne Paiho, Carina Kenning och Patrick Nyberg från Solna Folkets hus på galan. Här med Calle Nathanson (tvåa från vänster), vd Folkets hus och parker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden