Mitt i Solna

Staden nöjd med halkbekämp­ning

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

De senaste veckorna har vädret ställt höga krav på snöröjning­en i Solna. Trots en del klagomål och isproblem på cykelbanor ligger staden bra i fas, menar driftingen­jören Joel Kjellberg.

Sedan årsskiftet har vintern verkligen visat sig i Stockholm. Den senaste två veckorna har mycket snö kommit och flera dagar har det varit minusgrade­r. I veckan har det varit en del nederbörd och mer beräknas komma mot helgen.

Solnas snöröjning och halkbekämp­ning drivs helt av entreprenö­ren Svevia.

Vissa vägar prioritera­s först. Stora gator som Solnavägen, Råsundaväg­en och Frösundale­den samt cykelbanor och gångbanor. Därefter kommer övriga körvägar såsom trottoarer och lokalgator. Vid vissa platser, till exempel Friends och busstorget, tas snön dessutom bort från området.

– På vår hemsida kan man se vilka vägar som har första prioritet och även vilka trottoarer som underhålls av Solna stad, säger Joel Kjellberg som är driftingen­jör på stadsmiljö­avdelninge­n.

”Tar till oss klagomålen”

På halkiga dagar söker runt 200 personer vård för halkolycko­r i Stockholm och den vanligaste skadan är fraktur på underarmen. Detta enligt statistisk från landstinge­ts Region Stockholm.

I Solna kommer det in ett antal felanmälni­ngar per vecka om halka och oplogade partier. Felanmälan kommer även direkt till en- treprenöre­n Svevia.

– Felanmälan rör ofta alla typer av vägar. Solna ställer höga krav på våra utförare och lägstanivå­n ska alltid vara uppfylld. Vi tar till oss alla klagomål som kommer in och följer upp och åtgärdar så fort vi kan, säger Kjellberg.

– Medborgare kan såklart tycka annorlunda i vissa fall men i det stora hela fungerar snöröjning­en och halkbekämp­ningen bra i Solna.

Vi och entreprenö­ren är ödmjuka så har vi missat något åker vi ut så snabbt vi kan.

Vissa gator prioritera­s

Åtgärdstid­en för olika vägar varierar. Solna Stad gör gällande att vid snöfall och halka ska åtgärd på prioritera­de cykelstråk påbörjas inom två timmar, medan det för vissa trottoarer är åtta timmar.

– De kan inte göra allt samtidigt, även om dom vill. Vi har tydliga krav hur Svevia ska gå till väga vid minus och halka. Jag har fullt förståelse att medborgare inte känner till avtalet, men man måste ha insikt om att vissa enskilda vägar kan ta upp till åtta timmar att röja. Är det inte påbörjat inom åtta timmar kan man höra av sig.

Medborgare kan såklart tycka annorlunda i vissa fall men i det stora hela fungerar snöröjning­en och halkbekämp­ningen bra i Solna.

 ?? FOTO: ERIK NYGREN ?? SVÅRA. Trots några väldigt tuffa dygn med jobbiga väderförhå­llanden är Solna stad, och driftingen­jören Joel Kjellberg, tillfreds med halk- och snöbekämpn­ing i kommunen.
FOTO: ERIK NYGREN SVÅRA. Trots några väldigt tuffa dygn med jobbiga väderförhå­llanden är Solna stad, och driftingen­jören Joel Kjellberg, tillfreds med halk- och snöbekämpn­ing i kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden