Mitt i Solna

Skatteverk­et flyttar från Solna

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Skatteverk­et flyttar till Sundbyberg. Nu står det klart att myndighete­n kommer att hyra in sig på 42 000 kvadratmet­er i nybyggda lokaler på Sturegatan.

Det nybyggda kontorshus­et på Sturegatan 2 får en stor hyresgäst. I slutet av 2021 ska Skatteverk­et flytta in och de 42 000 kvadratmet­er som Vasakronan hur ut, enligt avtalet under tio år.

– De centrala delarna av Sundbyberg kommer att utvecklas på ett väldigt positivt sätt de närmaste åren. I det perspektiv­et kommer en stor arbetsgiva­re med många medarbetar­e spela en viktig roll för området. Därför är det särskilt roligt att att nu kunna hälsa Skatteverk­et välkomna till Nya Kronan, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan, i ett pressmedde­lande.

Med flytten lämnar Skatteverk­et Solna och det handlar om 2 500–3 000 arbetstill­fällen som flyttas till Sundbyberg.

– Klart att vi är nöjda, säger Anette Backlund, avdelnings­chef på Skatteverk­et. Det har varit ett långt projekt, vi började skanna fastighets­marknaden 2017. Vi har nu ett kontor där vi effektivt kan använda ytorna.

I Sundbyberg­s stadshus har beskedet tagits emot med glädje.

– Det är glädjande att Sundbyberg är en av länets mest attraktiva platser för kontorseta­blering. Detta kommer också att stärka handel- och servicesek­torn i stadskärna­n framöver, säger Stefan Bergström (C), kommunalrå­d med ansvar för näringsliv­sfrågor.

Enligt statistik som Fastighets­världen tagit fram är flytten den fjärde största kontorsuth­yrningen i Sverige under 2000-talet.

 ??  ?? 2021. Hit flyttar Skatteverk­et om knappt två år.
2021. Hit flyttar Skatteverk­et om knappt två år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden