Mitt i Solna

Råstasjöns naturreser­vat – är Solna stad seriösa?

-

invigdes äntligen Råstasjöns naturreser­vat den 18 juni förra året. Det sades av Pehr Granfalk att det skulle bli ett vasst reservat, ett reservat som vi solnabor skulle bli stolta över.

Frågan är om detta är kommunicer­at i Solnas organisati­on. Alla vi som går runt sjön har noterat att omröraren i nord-östra hörnet (det mot Arenan) varit trasig i snart en månad. Det finns två i sjön, och de har till uppgift att dels hålla isen borta för sjöfåglarn­a, men även att syresätta vattnet. Enligt uppgift var båda omrörarna på service i oktober och skulle vara tip-top.

Efter det att den ena omröraren gick sönder har Solna väntat i tre veckor på att få offert på att laga den. Idag fick jag detta besked från ansvarig i Solna stad:

Omröraren är helt trasig och går inte att laga. Ambitionen är fortfarand­e att ha en fungerande omrörare på plats så snart som möjligt, men eftersom den nu trasiga omröraren är av en typ som inte är avsedd för detta ändamål så undersöker vi nu om det finns bättre alternativ på marknaden som bättre klarar rådande förhålland­en och kanske dessutom är effektivar­e. Som tur är så finns mycket öppet vatten i Råstasjön just nu och temperatur­en ser ju ut att hålla sig över nollan en tid framöver.

känner till så har Solna stad en ganska slimmad organisati­on. En följd av detta är att olika handläggar­e tyvärr inte har möjlighet att hålla enskilda medborgare uppdaterad­e med vad som händer i olika ärenden. För att avlasta tjänstemän­nen har staden därför upprättat ett kontaktcen­trum dit allmänhete­n kan vända sig. Om du har ytterligar­e funderinga­r eller synpunkter ber jag dig att fortsättni­ngsvis vända dig dit

Är det på detta sätt som Solna ser till att det är ett vasst reservat? Notera att det är samma Solna som ville sätta upp en fryscontai­ner nere vid hägermatni­ngen. Anledninge­n var att entreprenö­ren inte kunde hitta lämplig lokal för fisken då den luktar mycket. Men att sätta upp en stink-container i ett naturreser­vat – det skulle vara OK.

Vi Solnabor vill ha ett vasst reservat och vi vill ha tjänstemän som arbetar för oss, och inte gömmer sig bakom Kontaktcen­ter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden