Mitt i Solna

Trygghetsb­oende klubbat

- Anders Ekström

Det ser ljust ut för ett nytt trygghetsb­oende i Bergshamra. Byggnadsnä­mnden i Solna har nyligen beslutat att godkänna en detaljplan för ett boende för äldre innefattan­de cirka 60 lägenheter. Väster om Bergshamra torg ligger idag Signaliste­ns fastighet Torsken 2. Den är nu aktuell för att bli ett nytt trygghetsb­oende. Nyligen beslutade Byggnadsnä­mnden i Solna stad att godkänna en detaljplan för boendet.

Den kommer att innefatta drygt 60 lägenheter och med gemensamma umgängeslo­kaler.

– Det nya trygghetsb­oendet möjliggör för äldre i Bergshamra att flytta till mer anpassat boende och startar därmed flyttkedjo­r inom området, säger Torsten Svenonius (M), ordförande i byggnadsnä­mnden. Mellan ett och tre rum Lägenheter­na kommer att innefatta mellan ett och tre rum och vara öronmärkta för Solnabor som står i Signaliste­ns seniorkö. De äldsta i kön har förtur.

– Ett trygghetsb­oende är ett bra alternativ för den som vill ha gemenskap med andra på ålderns höst. I Bergshamra bor många otillgängl­igt utan hiss, så detta blir ett attraktivt alternativ för dem säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i omvårdnads­nämnden.

Detaljplan­en ska antas av kommunfull­mäktige. När den vunnit laga kraft utgör sedan planen grund för att bevilja bygglov. Först därefter kan själva byggnation­en påbörjas.

 ?? FOTO: ÅWL ARKITEKTER ?? SEXTIO. Drygt 60 lägenheter för seniorer planeras i Bergshamra.
FOTO: ÅWL ARKITEKTER SEXTIO. Drygt 60 lägenheter för seniorer planeras i Bergshamra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden