Mitt i Solna

”Låg kommunalsk­att är väl inte viktigare än barns välbefinna­nde.”

- Lena Saenz

Det pågår stambyte hos Stiftelsen Signaliste­ns hyreslägen­heter i Solna vilket lett till dyra hyreshöjni­ngar som vi redan har sett i Ritorp och Bagartorp och nu står Bergshamra i tur. Signaliste­n har listat upp 43 renovering­spunkter i rummen och 18 i allmänna utrymmen och på gården som kommer att åtgärdas istället för att gå varsamt till väga blir det total renovering från golv till tak. Hur är det med klimattänk­et som Signaliste­n framhäver så stort?

Signaliste­n är ett av det rikaste kommunala bostadsbol­ag i landet som går med vinst, i fjol 37 miljoner. Vi får inget rotbidrag och har rätt att veta, vad är det som kostar så mycket och vart pengarna går eller är det så att hyrespenga­rna går till tunnelbane­bygge? Dessutom har man stoppat alla renovering­arna under de senaste åren så pengar borde det finnas gott om. Signaliste­n skall enligt stadgarna erbjuda förmånliga hyresförhå­llanden, men har tydligen nu ändrat både inriktning och stadgarna. Detta gynnar kommunen ekonomiskt särskilt nu när Signaliste­n bygger trygghetsb­oenden i Solna, näst i tur är Bergshamra trots att majoritete­n av boende är emot vad gäller val av plats på Torsken 2.

Jag kan förstå att stambyte och det nödvändiga måste göras, men det kan inte vara rimligt att hyresgäste­rna ska lastas för upprustnin­gskostnad på 60 procent. Har alla förstått att vi ska bli evakuerade i ett år och att vi tvingas flytta två gånger. Sättet är knappt trygghetss­kapande och påverkar människors hälsa negativt men Signaliste­n har inte velat lyssna på oss. I Botkyrka står man inför en liknande situation men hyreshöjni­ngar stannar där inom rimliga nivåer på 10–15 procent.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? HÖJNING. Signaliste­ns hyreshöjni­ngar till följd av renovering­ar faller inte i god jord bland hyresgäste­rna.
FOTO: LEIF OLDENBURG HÖJNING. Signaliste­ns hyreshöjni­ngar till följd av renovering­ar faller inte i god jord bland hyresgäste­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden