Mitt i Solna

Fler nationer i ”Lennart-cupen”

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

PSG, Madrid och Barcelona återvänder och i år får de sällskap av nykomlinge­n Bayern München. Sista helgen i maj är det dags för den nionde upplagan av cupen ”Lennart Johansson Academy Trophy” i Solna.

Helgen 24-26 maj intas Skytteholm av några av fotbollens absolut största talanger. För nionde gången i ordningen genomförs då ”Lennart Johansson Academy Trophy”, en turnering i Solna för 13- och 14-åringar.

Arrangören AIK är självskriv­na och med i alla de tre klasserna (P13-14, F14). Övriga 27 lag kommer från hela 17 olika länder. Nytt rekord.

– Ja, det känns kul och spännande. I år är till exempel ett lag från Vietnam med och Bayern München gör debut. Att få hit ytterligar­e ett sådant starkt varumärke är stort för oss, berättar Riki Simic som är turnerings­ansvarig.

Det kommer även ett lag från Seattle, USA. Dessutom återvänder storklubba­r som PSV Eindhoven, Milan, PSG, Manchester City och givetvis Barcelona.

– Jag tror vi aldrig haft så starka lag varumärkem­ässigt här tidigare. Jag upplever att intresset för ”Lennart-cupen” växt ute i världen för varje år, vilket är glädjande, fortsätter Simic.

”Unik upplevelse”

Den populära invigninge­n sker fredagen 24 maj och samma kväll möter AIK:s pojk- och flicklag Inter, Atletico Madrid samt Barcelona. Finalerna spelas på söndagen.

– Det är en unik fotbollsup­plevelse i Norden, något utöver det vanliga. Det som är extra roligt är att nivån blivit bättre så att det blir fler jämna matcher. En annan kul detalj var att tre spelare från Ajax succélag i år spelade i cupen för några sedan.

Förra året vann Barcelona i P14-klassen medan Atletico Madrid vann både P13 och F14.

Alla matcher livesänds och entrén för samtliga tre dagar är 100 kronor. Barn under 15 år, med vuxet sällskap, går in gratis.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FINBESÖK. Ett av lagen som kommer till Solna är Barcelona. Spanjorern­a har vunnit den äldsta killklasse­n fem av de sex senaste åren.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FINBESÖK. Ett av lagen som kommer till Solna är Barcelona. Spanjorern­a har vunnit den äldsta killklasse­n fem av de sex senaste åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden