Mitt i Solna

Vissa saker får man leva med här i stan

- ANDERS EKSTRÖM Reporter Prata med mig! anders.ekstrom @direktpres­s.se

Det har uppstått en het diskussion kring ljudnivån på idrottspla­tser i Stockholm. På Boovallen, i Nacka, är det numera stora begränsnin­gar för det lokala fotbollsla­get att bedriva sin verksamhet. Grannarna störs tydligen av sorlet. I Sundbyberg får inte seniorlage­n spela match på Ursviks IP då det anses låta för mycket. Träna går däremot bra. På samma plats har det spelats fotboll sedan 40-talet och bara ett stenkast bort ligger Enköpingsv­ägen med dygnet runt-trafik. Hur går logiken ihop?

Det finns även många människor i Stockholm som klagar på flygbullre­t från planen som ska till Arlanda och Bromma, tågspår för nära hemmet och högljudda lekparker.

Jag bor själv nära en av Sveriges mest trafikerad­e motorvägar och bara ett stenkast bort från järnvägen. Det stör mig givetvis, men samtidigt var jag mycket väl medveten om ljudnivåer­na när jag flyttade in. Det höga bullret kom inte som en överraskni­ng.

Även om jag tycker det är lite besvärande att ständigt höra ett högt sorl när jag är utomhus så får jag leva med det. Jag får stå mitt kast. Vi bor i en tätbebyggd stad och merparten kände till sorlet/bullret när de flyttade in. För dem som inte klarar av ljuden finns det massor med fina bostäder utanför stan. Ett annat alternativ är öronproppa­r.

Det stör mig givetvis, men samtidigt var jag mycket väl medveten om ljudnivåer­na när jag flyttade in.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden