Mitt i Solna

Vasalunds IF tilldelas stödpengar

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

VASALUND

Utan cuper och akademiträ­ning har Vasalunds IF haft stor ekonomiskt tapp under coronapand­emin. Nu beviljas klubben nästan 900 000 kronor i stöd från Riksidrott­sförbundet.

Förra veckan presentera­de Riksidrott­sförbundet (RF) vilka klubbar som sökt och beviljats del av de 500 miljoner kronor som regeringen avsatt till stöd för idrottsför­eningar som drabbats ekonomiskt på grund av coronapand­emin. Exempel på sådant som tas med i bedömninge­n är förluster till följd av inställda evenemang mellan 12 mars och 30 juni.

Fick mest stödpengar

Av de 27 Solnaklubb­ar som ansökte beviljades 16 stöd. Av dem fick Vasalunds IF mest stödpengar. De tilldelas 896 000 kronor.

– Vi är ödmjukt tacksamma till RF. Det går rätt in i verksamhet­en, säger Niclas Fröberg, ordförande.

Hans uppskattni­ng är att klubben, med omkring 1 400 medlemmar, har tappat ungefär två miljoner kronor under pandemin.

– Det är fortfarand­e tufft, säger han.

Delar problem med andra Stora delar av de tappade pengarna kommer från cuper och akademiträ­ningar som exempelvis arrangerat­s på skollov. Pengarna fyller stora ekonomiska hål.

– Vi har dagliga kostnader för tränare, kansli, domare, planhyror och resor. Planhyror är en större utgift än det vi får i stöd av kommunen varje år. Det här är ett problem som många föreningar har, säger Niclas Fröberg.

Han lyfter vikten av att kunna ha råd med bra tränare i verksamhet­en.

– Vi bedriver utveckland­e verksamhet både inom bredd och akademi. Vi utbildar ungdomar till att bli bra personer, säger han.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? STÖD. Vasalunds stödpengar ska bland annat täcka kostnad för planhyra.
FOTO: CLAUDIO BRITOS STÖD. Vasalunds stödpengar ska bland annat täcka kostnad för planhyra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden