Mitt i Solna

Polisen hyllar fotbollssu­pportrarna

- Michael Toll

Vi har tagit höjd för att det kan komma att samlas större grupper.

Allsvenska­n drog i gång förra helgen. Men några stora supporters­amlingar var det inte tal om.

I söndags var det till slut dags för de allsvenska herrlagen att sparka igång säsongen. Vanligtvis brukar det innebära stora supporters­karor när Djurgården, AIK och Hammarby spelar. Men inte nu.

– Vi hade inte en aning om vad som väntade när fotbollssä­songen drog igång. Vi visste inte om supportrar skulle lyssna till Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner eller om många fans skulle samlas på sportbarer, pubar eller stora grupper i parker. Men så blev det inte. Folk tog verkligen sitt ansvar, säger säger Michael Fetz, Stockholms­polisens kommenderi­ngschef i den särskilda händelsen corona.

Under onsdagskvä­llen spelade återigen AIK, Djurgården och Hammarby – och till helgen väntar ett derby på Tele2 Arena mellan Hammarby och AIK.

– Vi har tagit höjd för att det kan komma att samlas större grupper och har personal redo om det skulle bli så. Men det vi såg senast var att många valde att sitta hemma eller hos sina kompisar och titta, vilket var mycket glädjande. Vi hoppas verkligen att det fortsätter så, säger Michael Fetz som vädjar till alla stockholma­re att ta sitt ansvar och följa Folkhälsom­yndigheten­s rekommenda­tioner.

– Vi måste alla hjälpas åt om den här sommaren ska bli bra i Stockholm. Vi vill inte ha en stor andravåg av covid-19 i regionen.

 ??  ?? Michael Fetz
Michael Fetz

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden