Mitt i Solna

Katarina skriver om sex efter 70 plus

Bullan och Pinnen är två 70-plussare som behållit sin sexlust. I den fjärde boken om vännerna, skriven av Katarina Torfason, fortsätter deras bravader med bygdens män.

- Jens Kassnert 08-550 554 99 jens.kassnert@mitti.se

Katarina Torfason, 80, har precis släppt sin fjärde bok om vännerna Bullan och Pinnen. De är två kvinnor som är 70-plus och precis som i de tidigare böckerna lever de livet.

– Jag tycker det är roligt att skriva om äldre och om sex.

Det är fortfarand­e lite tabu men kärlek är skärpunkte­n i allting egentligen, säger Katarina.

Det har gått i raketfart att skriva denna bokserie. Den första boken om Bullan och Pinnen kom ut 2020. Och i dagarna släppte hon alltså bok nummer fyra. Även om hon fortfarand­e anser att det är tabu att skriva om sex och äldre människor tar hon ändå ut svängarna.

– Man blir tänd själv när man skriver om sex, och det är ju trivsamt. Och släpper hämningarn­a så vet man aldrig vad som kan hända. Skrivandet överhuvudt­aget är roligt, när det föds nya tankar och allting kommer till en, säger hon.

Två kvinnor som roar sig

Innan Katarina började skriva jobbade hon med ungdomstea­ter i Sigtuna kommun i många år. Men just nu är det skrivandet som står högst upp på hennes lista. Framförall­t med historien om de två kvinnorna i huvudrolle­rna.

– Bullan och Pinnen är historien om två äldre kvinnor som tycker om att roa sig men framförall­t tycker de om att berätta för varandra om sina erövringar när de varit med olika män, säger hon och skrattar länge.

Böckerna ger Katarina ut på eget förlag och har hållit det lite småskaligt. Den fjärde boken om Bullan och Pinnen är antagligen inte sista. Hon kan ha något mer på gång.

– Jag vet inte hur många böcker det blir men jag fick en idé häromdagen och det brukar börja så.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? NATURVÄN. Sigtunaför­fattaren Katarina Torfason är aktuell med ny bok om Bullan och Pinnen.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN NATURVÄN. Sigtunaför­fattaren Katarina Torfason är aktuell med ny bok om Bullan och Pinnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden