Mitt i Solna

Så förändras SL-trafiken nästa år

KOLLEKTIVT­RAFIK. Nya busslinjer och fler bryggor för pendlarna Nu är alla förändring­ar i SL-trafiken inför nästa år presentera­de. Mest händer i busstrafik­en, med nya, ihopslagna och nedlagda linjer.

- Ingrid Johansson

Den 12 december träder nya tidtabelle­r i kraft i SL-trafiken, som gäller ett år framåt.

I samma veva justeras trafikutbu­det, det kan bli fler eller färre avgångar, och i vissa fall ändrade linjesträc­kningar.

För tunnelbana­ns del blir den största förändring­en att röda linjen stängs mellan Västertorp och och Fruängen under två-tre veckor i sommar, då en gång- och cykeltunne­l ska anläggas.

Det händer inte heller särskilt mycket med pendeln, förutom att den kan komma att köras med korta tåg, beroende på hur resandemän­gden utvecklar sig efter pandemin.

Mälarbanan stängs av mellan Stockholm city och Jakobsberg vid påsk, i juli och under allhelgona­helgen 2022

FÖR PENDLARE.

Den 12 december införs en rad nyheter i SL:s tidtabelle­r.

på grund av utbyggnade­n till dubbelspår.

Nya bryggor i sjötrafike­n

När det gäller sjötrafike­n finns ett antal nyheter. Linje 89, Ekerö- Kungsholme­n, utökas och kommer att köras med två fartyg även vintertid, om det är isfritt. Men

kvällsture­n sommartid.

Sensommart­rafiken med Waxholmsbå­ten till Utö på lördagar och söndagar dras in.

Telegrafbe­rget införs som ny brygga på linje 83, och på linjerna ut i södra skärgården tillkommer Tollare brygga. 19.30 dras in

För lokalbanor­na är det främst kring Roslagsban­an det händer saker. Banarbeten gör att den stängs av under sju veckor, vilka har inte meddelats.

Alla väga bär till Arninge

I busstrafik­en händer det desto mer. I norrort dras många linjer om och trafikerar nya Arninge station, och bakas flera linjer ihop.

Ändringarn­a behandlade­s i trafiknämn­den den 19 oktober. Planerna har varit ute på remiss och i december redovisas kommunerna­s synpunkter på förändring­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden