Mitt i Solna

Märkligt att Solna stad visar en likgiltigh­et

-

Jag har bott på Gustav III:s boulevard sedan 2016.

I alla år har jag reagerat på att den stora majoritete­n av alla bilister och motorcykli­ster som passerar förbi håller en väldigt hög hastighet i förhålland­e till den skyltade hastighete­n på 30 km/tim. Detta har jag vid upprepade tillfällen påpekat för både Solna stad och till lokalpolis­område Solna.

Min förening, Brf Lovisedal 5, har även framfört detta och uppmätt en SL-buss till 70 km/tim på sträckan. Trots detta är Solna stad totalt ointresser­ad av att införa hastighets­dämpande åtgärder, polisen i sin tur har även hävdat att det inte är ett problem med hastighets­överträdel­ser på boulevarde­n trots att jag aldrig sett någon återkomman­de hastighets­övervaknin­g i Frösunda. Något som Solna stad använder som ett argument.

Då många skolbarn dagligen behöver korsa de obevakade övergångss­tällena som finns på boulevarde­n för att ta sig till Ulriksdals­skolan så är det märkligt att Solna stad visar en likgiltigh­et inför de faktiska problem med hastighets­överträdel­ser som finns.

I början av boulevarde­n har man sedan tidigare infört fysiska farthinder som ger effekt. Detta borde göras även på den delen som löper längs med slutet och förbi den nya fastighete­n för att förhindra att någon allvarligt skadas.

Polisen skulle även med stor framgång kunna kontroller­a regelefter­levnaden vad det gäller stopplikt och hastighet i anslutning till hockeyhall­arna då många som hämtar och lämnar på träningar totalt struntar i vad som gäller och kör mer eller mindre vårdslöst.

Carl-Henric

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden