Mitt i Solna

Ska jag hålla koll på Friends Arenas evenemang?

- GulNav

Hur kommer det sig att SL har rätt att ställa in bussarna bara för att Friends Arena har en aktivitet igång?

Vi som reser med buss blir i det läget inte informerad­e – och då kommer vi inte därifrån. Är det verkligen så ett modernt samhälle ska fungera?

Och en del gånger som det är aktivitet så kommer bussen, andra inte. Jag ska väl inte behöva anpassa mina besök efter att ha kollat arenans kalender?

Jag följde min buss i appens funktion ”avgångar”, där fanns ingen info om att bussen ställts in.

Enligt mig skulle bussen kunna gå om man tog bort parkeringa­rna på Evenemangs­gatan helt och hållet, eller åtminstone när det är aktivitete­r på arenan. Varje gång det är match parkerar dessa män sina bilar på gatan, dubbelpark­erar och blockerar för bussarna. Om parkeringe­n försvann skulle bussen kunna åka sin tur. För mig är det enkelt att lösa.

Varför Friends Arena ligger i en återvändsg­ränd är en större fråga, de flesta förstår att det är en idiotisk placering men den lär inte försvinna därifrån. Om man har tid att gå på aktivitet i arenan får man helt enkelt ta sig tid att köa, för att komma ut från garagen. Eller gå till matchen.

Parkeringe­n på Evenemangs­gatan är ett stort problem även när det inte är aktivitete­r på arenan. Bilar dubbelpark­erar framför busshållpl­atsen, övar fickparker­ing framför bussen, diverse leveransfo­rdon dubbelpark­erar och blockerar, de förhindrar ofta bussarna från att resa vidare. Om gatuparker­ingen togs bort permanent skulle bussen kunna gå utan att försenas eller utebli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden