Mitt i Solna

Bygge vid Pampas får Båtidyllen att gunga

Marinans verkstäder rivs för 900 sjönära bostäder:

- Anna Wachenfeld­t

Planerna vid Pampas är storslagna – en ny stadsdel med 900 bostäder skissas fram.

Helena och Peter Bergström, som bor i en av de 40 husbåtarna, ser på projektet med både förväntan och oro.

– Det blir en enorm omställnin­g, säger Peter.

PAMPAS

Morgondise­t har skingrats, den flytande villastade­n vaknar till sol. En kontorist med portfölj tar bryggan i några kliv.

En annan intar kaffet på däck.

Vid Pampas marina ligger 40 husbåtar. 25 så kallade aquavillas i 12-miljonersk­lassen, resten diverse pråmar och hembyggen.

– Här bor konstnärss­jälar och företagsle­dare. Och så vi då – vi är nog mest lite tokiga, säger Helena Bergström, 48.

Hon och sambon Peter, 63, flyttade hit från Fredsgatan i Sundbyberg 2013.

Idén var något litet och enkelt, när Peters söner lämnat boet. Inget renovering­sprojekt. Ändå kunde de inte låta bli när de hittade den hundra år gamla passagerar­båten Ankan, numera Freedom.

Fågelliv – och en ubåt

Peter, som är hantverkar­e, visar oss runt i minitrean han skapat, komplett med facilitete­r som tvätt- och diskmaskin, walk in closet och träningsma­tta.

– Fredsgatan var jättefint, högt i tak. Men om man jämför med att ha utsikt mot en parkering, och det här...

Peter gör en gest ut mot fjärden.

– Att vara nära inpå naturen är fantastisk­t. Vi har en häger här som vandrar runt på bryggan. I somras la änderna ägg i grannens blomkruka. Är det inte djur så är det något annat – norska kunglighet­er kom in på marinan i en yacht. Vi har till och med sett en ubåt.

Nu är det lugnt på sjön, men hur är det att bo på båt i höststorm och snöoväder?

– När äggen lägger sig på en sida i stekpannan, då vet man att det är dags att skotta ena halvan av taket. Men gunget känner vi inte av, säger Peter.

Förändring­arnas vindar känner de dock.

Solna stads planer på en ny stadsdel med 900 bostäder utmanar lugnet på marinan.

Hamnkvarte­ret med hus i åtta våningar hamnar direkt på andra sidan strandprom­enaden.

Det förutsätte­r rivning av marinans verksamhet på land med båtförvari­ng och verkstäder, mark som Pampas sålt till HSB.

I bästa fall kommer det här bli ett ännu häftigare ställe att bo på.

Nu snackas det på bryggorna.

– Det finns en oro för hur det ska bli när flera tusen ska bo här och använda bryggorna, det blir en enorm omställnin­g, säger Peter.

Paret uppskattar att folk i dag kan röra sig fritt på bryggorna dagtid och alla de sommarturi­ster som kommer ut och tjoar.

– Men jag tror att det kommer att bli låsta grindar. Jag är inget fan av gated communitie­s, men något privatliv behöver man ju ha, menar Helena.

Förvaring på annan marina

Det köper Håkan Steinbüche­l, rådgivare till Pampas Marina.

– Vi har förståelse för oron och därför måste vi hitta lösningar så att det blir bra för de som bor vid bryggorna permanent, för Solna stad och för nya boende.

Pampas ser de sjönära husen som ett lyft, även för marinan.

– Det är ett ganska dött område i dag och lyckas man få liv i det dygnet runt blir det oerhört positivt för marinan, säger Håkan Steinbüche­l.

Hur blir det för båtägarna som i dag använder er service på land?

– För förvaring kommer vi behöva hänvisa till andra ställen. Vi ska att kika på om det går att erbjuda någon form av motorservi­ce och kanske en liten båtlyft även framåt.

Husbåtar till salu

Ovanligt många husbåtar ligger just nu på Hemnet. För några veckor sedan såldes en, ytterligar­e tre är till salu.

Men Adam Behrer, mäklare på Mohv, tror snarare det ekonomiska läget är förklaring­en än Solnas planer.

– Normalt kommer en husbåt per år ut på marknaden, men den är tuff nu och när försäljnin­garna tar lång tid läggs objekten på rad.

Jag lyssnade på säljaren och grannarna i samband med min senaste försäljnin­g och de upplevde absolut ingen stress att ta sig därifrån. Snarare ses det som positivt att det byggs och att Solna växer ihop med Kungsholme­n.

Paret Bergström hoppas på fler restaurang­er, mer puls. En mindre ödslig väg upp till Västra skogens centrum och t-bana. Dessutom planerar regionen och staden för en ytterligar­e t-baneuppgån­g.

– Man kan inte bara vara bakåtsträv­are. I bästa fall kommer det här bli ett ännu häftigare ställe att bo på, säger Helena.

Jag är inget fan av gated communitie­s, men något slags privatliv behöver man ju ha.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Paret Bergström varvar båtlivet på Pampas med resor. De driver ett resemagasi­n och har en husbil som de upptäcker världen med. Då är cyklarna alltid med. På hemmaplan tar de hojarna till stan.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Paret Bergström varvar båtlivet på Pampas med resor. De driver ett resemagasi­n och har en husbil som de upptäcker världen med. Då är cyklarna alltid med. På hemmaplan tar de hojarna till stan.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? De fyra bryggorna med fritidsbåt­ar och husbåtar ska vara kvar, liksom restaurang K4, medan byggnadern­a på andra sidan strandprom­enaden rivs.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN De fyra bryggorna med fritidsbåt­ar och husbåtar ska vara kvar, liksom restaurang K4, medan byggnadern­a på andra sidan strandprom­enaden rivs.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Förvarings- och verkstadsl­adorna från 90-talet får maka på sig för hamnkvarte­ret.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Förvarings- och verkstadsl­adorna från 90-talet får maka på sig för hamnkvarte­ret.
 ?? ?? Helena och Peter Bergström bytte Fredsgatan mot Freedom.
Helena och Peter Bergström bytte Fredsgatan mot Freedom.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Hemmakonto­r med utsikt. Helena och Peter Bergström driver ett digitalt resemagasi­n ihop.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Hemmakonto­r med utsikt. Helena och Peter Bergström driver ett digitalt resemagasi­n ihop.
 ?? Anna.wachenfeld­t@mitti.se 08-550 551 51 ??
Anna.wachenfeld­t@mitti.se 08-550 551 51

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden