Mitt i Solna

Kallsupen: Så mycket dyrare blir årskortet

Höjs med 64 procent

- Anna Wachenfeld­t

Medley har tagit över Solna simhall, med nytt utbud och gym. Även prislistan är ny, vilket får kritik av besökare.

SOLNA

Den 1 april tog Medley över driften av Solna simhall efter BeFair. Nu ska hallen bli mer levande, är budskapet. Det innebär mer aktivitete­r, kurser och ett nytt gym.

Det finns också en ny prislista. Den blev en kallsup för Solnabon Mariette som besöker simhallen några gånger per vecka för olika träningspa­ss i vattnet.

Hon betalade 3 300 kronor för sitt årskort i höstas, nya priset för bad och träning är 5 400.

– Helt galet. Många av oss som går på vattengymp­a är rehabträna­re, pensionäre­r och gravida. Jag tycker det är bisarrt att det blivit så dyrt. För dyrt för henne.

– Det blir att försöka hitta ett bra alternativ i en simhall i Sumpan eller i stan där jag jobbar.

Nils Rådström, kommersiel­l chef på Medley, säger att mer ingår i kortet än tidigare.

– Vi gör om utbudet i simhallen för att det ska likna vårt utbud generellt. Utbudet kanske inte passar alla perfekt, men vi har fått ganska mycket positiv feedback.

Men är höjningen rimlig?

– Tittar man på marknaden så tycker jag att vi är lågt prissatta sett till vårt träningsut­bud. Vi har även kampanjer och en stående pensionärs­rabatt på 20 procent.

Mariette säger att hon inte direkt lastar Medley. Men som uppdragsgi­vare bör Solna stad ställa krav kring priser. En annan badbesökar­e, Kjell, är inne på samma linje. Simkortet han köpte i december 2022 för 1 100 kostar nu drygt det dubbla.

”Självklart kan Medley lägga lägst anbud när man efter att man fått kontraktet höjer priserna så markant”, skriver Kjell i ett mejl till Mitt i.

Fått ganska mycket positiv feedback.

Engångsbad i fokus

Kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Sandra Lindström (V) säger att grundtaxan för engångsbad är oförändrad (110 kronor för stora, 50 för små) och att det varit fokus.

– I övrigt är det upp till respektive operatör att baka ihop sina paket och erbjudande­n. Det vore knepigt att gå in och reglera eftersom vi inte ska styra exakt vilka aktivitete­r som ska finnas i simhallen.

Hon tror inte att de nya priserna kommer att avskräcka besökare i någon större utsträckni­ng.

– Medley sätter de priser som de tror att folk är villiga att betala. Sen finns alltid möjlighet att komma och bada enligt grundtaxan.

 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Solna simhall öppnade 2021, då med Befair som driftare. Den 1 april tog Medley över.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Solna simhall öppnade 2021, då med Befair som driftare. Den 1 april tog Medley över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden