Mitt i Spånga

Kaosläge: Spångas sista infartspar­kering stängd

- Sofia White sofia.white@direktpres­s.se

I veckan stängde Spångas sista infartspar­kering, intill Spånga tennishall. I nuläget kan ingen svara på om parkeringe­n kommer att öppna igen. I våras rök infartspar­keringen vid Spånga station, med 85 parkerings­platser. Trafikverk­et behövde marken till utbyggnade­n av pendeltågs­spåren.

Nu är det dags igen. I veckan stängde även infartspar­keringen vid Spånga tennishall, där det finns 50 platser. Anledninge­n till det, är att det inte längre finns någon väg att köra dit på.

Vägen, som ligger på Svenska bostäders mark, har stängts av som en säkerhetså­tgärd. Den ligger nämligen tätt intill kvarteret Hedvig där trevånings­hus byggs om till femvånings­hus.

Någon informatio­n om när parkeringe­n kan tänkas öppna igen syns inte till, varken vid infartspar­keringen eller på Stockholm parkerings hemsida.

På onsdagen var det fortfarand­e ingen som kunde svara på om infartspar­keringen kommer att öppna igen.

– För att vi ska kunna öppna infartspar­keringen igen behövs först en ny avfart eftersom bygget kommer att pågå i flera år, säger Torbjörn Falksund, avdelnings­chef hos Stockholm parke- ring, som berättar att han själv söker inblandade aktörer för mer info.

Svenska bostäder säger att vägen är stängd för gott.

– Vi planerar inte att öppna vägen igen. Nu är det trafikkont­oret i Stockholm som måste lösa det här, bollen ligger hos dem, säger Ann Kuylenstie­rna Arnström, kommunikat­ionschef på Svenska bostäder.

Men inte heller Trafikkont­oret har på onsdagen något svar att ge, och ber att få återkomma.

Tills vidare hänvisar Stockholm parkering till infartspar­keringarna i Johannelun­d och Råcksta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden