Mitt i Spånga

Sundbyskol­an växer – kan få 400 fler platser

Byggkaos väntar när staden planerar att bygga ut Sundbyskol­an för 142 miljoner kronor. I slutändan väntas nära 400 fler elever kunna börja på skolan.

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

Staden vill bygga ut Sundbyskol­an i Spånga för 142 miljoner. Det innebär att nästan 400 nya elever kommer att kunna börja på skolan.

I dag går det 820 elever på Sundbyskol­an i Spånga. I framtiden kan siffran ligga på 1 200 elever – nästan 400 fler platser.

I tisdags klubbade Sisab ett inriktning­sbeslut för en om- och tillbyggna­d av skolan i Spånga.

I samband med ombyggnade­n planeras de tillfällig­a paviljonge­rna som står på skolgården i dag att rivas. Därtill byggs nya hus för de lägre årskursern­a. På grund av det ökade elevantale­t byggs också matsalen och köket ut.

Totalt kommer projektet kräva en investerin­g på 142 miljoner.

– Sundby behöver verkligen fler elevplatse­r och därför prioritera­r vi en utbyggnad av Sundbyskol­an, så att alla barn kan lita på att det finns ett bra kommunalt alternativ nära hemmet, säger skolborgar­rådet Olle Burell (S) i ett pressmedde­lande.

Expanderin­gen av Sundbyskol­an var på tal redan förra året. Det var på grund av en kommande expanderin­g som planerna på modulhus intill Sundbyskol­an ströks.

Enligt Thomas Bergsell, pressansva­rig på Sisab, är planen att arbetet kommer att dra igång hösten 2019.

När planeras utbyggnade­n vara klar?

– Det är svårt att säga när utbyggnade­n kan bli klar. Utbildning­sförvaltni­ngen håller på titta på evakuering­sfrågan, eftersom vi kommer att behöva riva de existerand­e paviljongb­yggnaderna. Om vi tömmer hela skolan kan det ta två år, är eleverna kvar och flyttas runt under byggtiden kan det ta mycket längre tid, säger Thomas Bergsell.

 ?? FOTO: SOFIA WHITE ?? STORSATSNI­NG. Sundbyskol­an kan renoveras för 142 miljoner.
FOTO: SOFIA WHITE STORSATSNI­NG. Sundbyskol­an kan renoveras för 142 miljoner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden