Mitt i Spånga

Tre grova bilrån i Spånga på kort tid

- Stella Papapanagi­otou Evelina Hertz

Häromvecka­n rånades en äldre kvinna på sin bil mitt i Spånga centrum. Nu har det hänt igen – två till bilägare drabbades i Spånga i förra veckan. Sent förra torsdagskv­ällen kom ena larmet. En man hade blivit rånad på sin bil på Spångaväge­n av ett okänt antal gärningsmä­n som hotade offret med ett pistollikn­ande föremål.

Dagen efter blir en annan man i Spånga centrum knivhotad av två gärningsmä­n som tvingade till sig hans bil. Detta var alltså det tredje bilrånet i Spånga på kort tid.

I måndags rånades också en man på sin bil i Rinkeby. Flera gärningspe­rsoner ska ha hotad till sig bilen och misshandla­t mannen med ett pistollikn­ande föremål. Polisen lyckades kort efter rånet gripa tre personer, misstänkta för grovt rån. De är nu anhållna och ska begäras häktade av åklagaren.

Har de koppling till de andra bilrånen?

– I nuläget är de bara misstänkta för bilrånet i Rin- keby men vi jobbar naturligtv­is med att titta på liknande rån för att se om det finns kopplingar, säger John Lindström på Järvapolis­en.

Vissa av de stulna bilarna har använts i samband med andra brott. Polisen noterar samtidigt att de har en viss ökning av bilrån just nu, med ett tiotal den senaste månaden.

– Vi har ökat vår närvaro ute i lokalpolis­området och bedriver ett aktivt spaningsar­bete, säger John Lindström.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? OROLIGT. Tre bilrån har skett på kort tid i Spånga.
FOTO: LEIF OLDENBURG OROLIGT. Tre bilrån har skett på kort tid i Spånga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden