Mitt i Spånga

Vad händer med torghandel­n i Vällingby?

- Sofia White 073-600 69 37 sofia.white@direktpres­s.se

Flera boende i Prime livings studentläg­enheter på Nekvägen i Spånga är så missnöjda att de vill säga upp sina kontrakt. Och bostadsför­medlingen förmedlar inte längre några lägenheter på adressen. Under våren har vi rapportera­t om Prime livings studentbos­täder på Nekvägen i Spånga, som många studenter är missnöjda med. Byggföreta­get lät studentern­a flytta in innan staden gett dem interimist­iskt slutbe- sked, alltså klartecken för inflytt.

Stora byggarbete­n pågår fortfarand­e på platsen, och i maj skrev vi att flera studenter upplever att säkerheten på platsen brister.

Många studenter är så pass missnöjda med sin bostadssit­uation, att de har sagt upp sina kontrakt.

I en enkät vi gjort i studentern­as egen Facebookgr­upp i slutet av maj, svarar elva personer att de sagt upp sina lägenhetsk­ontrakt på grund av att de är missnöjda med sitt boende.

Ytterligar­e 22 personer funderar på att säga upp sina kontrakt, men har ännu inte gjort slag i saken. Tre personer har inga tankar på att säga upp sig.

Slutat förmedla lägenheter

Bostadsför­medlingen i Stockholm har hittills förmedlat 114 studentläg­enheter på Nekvägen till sökande – med en genomsnitt­lig kötid på ett och ett halvt år. Den sista lägenheten förmedlade­s i slutet av februari.

Men när vi ringer Bostadsför­medlingen, säger de att de inte längre förmedlar några lägenheter på Nekvägen.

– Vi har tagit en paus i vår förmedling. Vi fick signaler från flera av dem som fått bostad om att det inte kändes helt färdigstäl­lt på platsen. Vi ringde då Prime living och kom överens om att ta den här pausen, säger Marika Nordström, chef för marknadsav­delningen, som nu inväntar en signal från Prime living innan de kommer att uppta förmedling­sarbetet.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FLYTTAR. Flera studenter har sagt upp sina kontrakt på Nekvägen i Spånga.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FLYTTAR. Flera studenter har sagt upp sina kontrakt på Nekvägen i Spånga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden