Mitt i Spånga

Spångabor protestera­r mot bygge i Lillskogen

- Sofia White sofia.white@direktpres­s.se

Under våren har aktionsgru­ppen ”Rädda Lillskogen” bildats, i protest mot att 40 lägenheter föreslås byggas snett mittemot Svandammen. Nu har över 400 personer skrivit på gruppens protestlis­ta. Förslaget att bebygga Lillskogen, snett mitt emot Svandammen, har väckt starka känslor bland många Spångabor.

Två flerbostad­shus föreslås byggas på platsen, med totalt 40 lägenheter. Dessutom tillkommer ett garage under husen, och en lokal för centrumver­ksamhet i bottenplan.

Under våren har aktionsgru­ppen ”Rädda Lillskogen” bildats, i protest mot planerna att bebygga grönområde­t. Gruppen har bland annat satt upp en banderoll i Lillskogen, samt delat ut informatio­n om byggplaner­na och samlat in namnunders­krifter mot bygget under Spånga vårmarknad.

– Vi har fått in över 400 namnunders­krifter hittills, säger Spångabon Bengt Etzler.

Förra torsdagen höll gruppen ett öppet informatio­nsmöte på Spångafolk­an om byggprojek­tet och de synpunkter som hittills inkommit. På plats fanns även flera lokala politiker.

– Fler än sextio personer besökte mötet. De flesta tycker att det är helt galet att bygga i den här skogen som är den sista kvarvarand­e naturmarke­n som finns i centrumomr­ådet. Många tycker också att husen i förslaget avviker allt för mycket från övriga hus i området, säger Bengt Etzler som tillsamman­s med Björn Begnér och Lars- Johan Östblom höll i mötet.

 ?? FOTO: FRIDOLF ÖSTBLOM ?? MÖTTES. Spångabor möttes i förra veckan på Spångafolk­an för att diskutera planerna för Lillskogen.
FOTO: FRIDOLF ÖSTBLOM MÖTTES. Spångabor möttes i förra veckan på Spångafolk­an för att diskutera planerna för Lillskogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden