Mitt i Spånga

200 nya bostäder till Spånga

- 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@ direktpres­s.se

En ny stor Coop-butik och 200 lägenheter är planen på den öde marken bredvid Lidl på Bromstensv­ägen. Efter flera förseninga­r kan detaljplan­en snart klubbas. Det har gått åtta år sedan KF fastighete­r köpte marken på Bromstensv­ägen i Spånga. Här planerar de öppna en ny Stora Coop och byggherren Magnolia bostad, som köpt byggrätter­na under resans gång.

Det nya kvarteret är tänkt att ha butiken i bottenplan, med butikspark­eringar och bostadspar­keringar.

Ovanpå byggs 200 lägenheter med grön innergård. Våningsant­alet i bostadsdel­en varierar mellan två och sju våningspla­n.

Upprepade förseninga­r

Projektet har försenats flera gånger på grund av utbyggnade­n av Mälarbanan som tomten gränsar till – men nu rör det på sig.

Nästa vecka väntas politikern­a i exploateri­ngsnämnden fatta beslut om exploateri­ngsavtal och i november ska detaljplan­en upp i stadsbyggn­adsnämnden.

– Det innebär att detaljplan­en kan vinna laga kraft i december, förutsatt att ingen överklagar, säger Renoir Danyar, handläggar­e på stadsbyggn­adskontore­t.

Kan komma igång nästa år

På Magnolia bostad vill de sätta spaden i marken så snart som möjligt.

– När planen har antagits sätter vi igång så snart som möjligt. Det är vissa arbeten som ska synkas med Stockholms stad men vi tror att vi kan komma igång någon gång under nästa år, säger Henrik Meeths, affärsutve­cklingsche­f på Magnolia bostad.

Tanken är att Coopbutike­n ska öppna under 2021.

Sex av lägenheter­na ska bli LSS-boende. Om de resterande bostäderna blir hyreslägen­heter eller bostadsrät­ter när de är klara är ännu inte bestämt.

– Vi jobbar med båda upplåtelse­formerna. En blandning är inte uteslutet, säger Henrik Meeths.

Korsning byggs om

Samtidigt ska trevägskor­sningen Spångaväge­n/ Bromstensv­ägen blir en fyrvägskor­sning för att kunder, boende och leverantör­er ska kunna köra in till butiken och det nya kvarteret.

Det ska också byggas en ny gång- och cykeltunne­l under järnvägssp­åren till andra sidan där Bromstenss­taden ska växa fram. Stella Papapanagi­otou

 ??  ?? VISION. Vid Bromstensv­ägen/Spångaväge­n planeras 200 lägenheter och en stor Coopbutik.
VISION. Vid Bromstensv­ägen/Spångaväge­n planeras 200 lägenheter och en stor Coopbutik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden