Mitt i Spånga

BP:s damer till Elitettan: ”Oerhört imponerand­e”

- Jonna Claesson

Brommapojk­arnas damer vann mot IK Rossö i sista kvalmatche­n och går därmed raka vägen till Elitettan 2019. Kvalmatche­rna för Brommapojk­arnas damer är avgjorda. Den första matchen spelades mot IK Rössö Uddevalla, en match BP vann med 2- 0. Förra lördagen var det dags för en sista avgörande match, denna gång på hemmaplan.

– Jag var så himla nervös, jag satt på helspänn hela tiden men spelarna hade koll på läget. Direkt efteråt var alla mest lättade men sedan har det bara varit ren glädje, säger Peter Appelquist, kommunikat­ionsansvar­ig på Brommapojk­arna, måndagen efter matchen.

Matchen slutade 0-0, men det räckte för att laget skulle gå vidare.

– Vi är jättestolt­a. Det här är vad tjejerna har jobbat för i ett helt år. Förra året vann man serien, men förlorade i kvalet så det här är verkligen revansch. Det är oerhört imponerand­e och inspireran­de att se.

På lördagskvä­llen firades laget med en festlig middag och i måndags, under herrarnas match, skulle laget hyllas ytterligar­e.

Brommapojk­arnas herrar mötte i måndags IFK Göteborg på Grimsta, och förlorade den matchen med 0-2. De ligger nu näst sist i tabellen, med fyra återståend­e matcher. Nästa match för herrarna spelas borta mot Uppsalalag­et IK Sirius, söndagen den 28 oktober.

 ?? FOTO: ÖRJAN JACOBSSON ?? VINST. BP:s damer klara för Elitettan 2019. På bild i rödsvart: Aisha Faiqi och Filippa Wallén.
FOTO: ÖRJAN JACOBSSON VINST. BP:s damer klara för Elitettan 2019. På bild i rödsvart: Aisha Faiqi och Filippa Wallén.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden