Mitt i Spånga

Secondhand­butik i Spånga stänger

BESLUTET. Till sist blev kostnadern­a för stora

- Emma Löf Hagström 073-541 57 26 emma.hagstrom@direktpres­s.se

I slutet av september stänger Erikshjälp­ens populära second hand-butik i Spånga. Brister i lokalens underhåll och dålig lönsamhet ligger bakom beslutet.

SPÅNGA

Populära second handbutike­n Erikshjälp­en i Spånga ska läggas ner. I slutet av september gör medarbetar­na sin sista arbetsdag.

Second hand-butiken Erikshjälp­en i Spånga ska slå igen portarna för gott, något Nyhetsbyrå­n Järva först rapportera­de om. Den populära affären som kallats ”Lilla Ullared” är inte lönsam, och dessutom är arbetsmilj­ön bristfälli­g, enligt regionchef Dianna Hylan.

– Butiken har blivit en kostnad för oss, och eftersom vårt syfte är att gå i vinst till förmån för barn som har det svårt, både utomlands och i Sverige, kan vi inte längre ha den kvar. Själva lokalen är även extremt undermålig, säger hon.

Skadedjur, trasig ventilatio­n och en hiss som inte fungerar pekas ut som några av problemen. Under våren har man försökt reparera felen, men utan tillräckli­ga resultat. Samtidigt har verksamhet­en gått med förlust.

– Vi har gjort det vi kunnat för att rädda butiken, men har haft tankarna på att stänga ett ganska bra tag. Det var dock först i början av juni som vi insåg att vi måste vara modiga och ta det slutgiltig­a steget, säger Dianna Hylan.

I butiken arbetar bland annat personer som arbetsträn­ar, praktikant­er, volontärer och människor från SFI. Dessutom finns tio fast anställda, som inte kommer bli erbjudna någon alternativ arbetsplat­s. Alla fick besked om uppsägning precis inför sommaren.

– Det är tråkigt att beskedet kom då, men vi ville kämpa in i det sista, säger Dianna Hylan.

Vi har gjort det vi kunnat för att rädda butiken.

”Många uttrycker sorg”

Vi har tidigare skrivit om hur kunder kommer från hela Stockholms­området för att besöka butiken. Dianna Hylans uppfattnin­g är att många är upprörda över beskedet.

– Det är en fin mötesplats och vi har många kunder som är väldigt måna om personalen och butiken. Det är många som uttryckt sorg. Vi måste dock först och främst tänka på vårt primära syfte, säger hon.

Kunderna har till slutet av september på sig att handla i butiken innan den slår igen för gott. Sedan får shoppingsu­gna istället ta sig till Vårby, där närmsta second hand från Erikshjälp­en finns.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÄNGER. I september slår Erikshjälp­ens second hand-butik i Spånga igen portarna för gott. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS STÄNGER. I september slår Erikshjälp­ens second hand-butik i Spånga igen portarna för gott. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden