Mitt i Sundbyberg

”Bortglömd” 30 -sträcka ses över

- Ulrica Andersson

Jag ska göra en egen skylt där det står 30, som jag ska stå och vifta med.

Klagomål mot fortkörare på Örsvängen har inte nått fram. Men nu ska kommunen se över hastighets­sänkande åtgärder.

– Jag lovar att vi ska titta på det, säger kommunalrå­det Stefan Bergström (C).

Bilisterna kör för fort på Örsvängen, enligt personer som bor där. En person har skrivit till kommunen för att återigen påtala problemet.

Där vägen svänger skymmer ett hus sikten; bilister som inte håller 30 kilometer i timmen har ingen chans att upptäcka barn, enligt personen. Trots upprepade klagomål har inget gjorts och personen känner att området är en bortglömd del av Sundbyberg.

”I helgen var det nära att ett barn på cykel blev påkörd igen av en bil vid kurvan”, står det i mejlet som skickades till stadsmiljö­och serviceför­valtningen förra måndagen.

Solbritt Bornhult har bott på Örsvängen i 30 år.

– Det är inte många som håller 30 kilometer i timmen. Värst är det när de kommer i full fart på kvällen. Barn, hundar och katter bor här, säger hon.

Hon kan förstå att sträckan inbjuder till att köra fortare och medger att hon har kört 40 kilometer i timmen någon gång. Åtgärder behövs, enligt henne.

– Jag ska göra en egen skylt där det står 30, som jag ska stå och vifta med, säger Solbritt Bornhult.

Grannen Gudrun Jansson är också kritisk mot att inget görs på sträckan.

– Det här området heter inte Duvbo, där det bor politiker. De kör väldigt fort och vi har haft två dödsolycko­r, säger hon.

Jerker Jansson, som är nyligen pensionera­d polis, menar att det skulle gå att få ner hastighete­rna med små medel. Även han känner att Ör har bortpriori­terats av Sundbyberg­s stad, i förhålland­e till exempelvis Duvbo.

Önskemålen om hastighets­sänkande åtgärder har tagits upp i media redan 2013. Men Stefan Bergström (C), kommunalrå­d och ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden, har inte hört talas om klagomålen.

– Jag lovar att vi ska titta på det, säger han.

Redan nu ser man över trafiksäke­rheten i Brotorp och Ursvik. Där har Stefan Bergström däremot nåtts av många klagomål. I det arbetet skulle man kunna ta med även Örsvängen, menar han.

Förvaltnin­gen ska titta på vad man kan göra efter semesterpe­rioden. Att det inte hänt något sedan 2013 skulle kunna förklaras med att det har varit personalom­sättning på förvaltnin­gen, menar Stefan Bergström.

De som bor i Ör känner sig bortglömda, vad säger du om det?

– Vi jobbar för att hela Sundbyberg ska utvecklas. Ibland är det något som behöver prioritera­s, då kan andra känna sig bortpriori­terade, säger Stefan Bergström.

 ??  ?? INBJUDANDE. 30 kilometer i timmen är maxhastigh­eten på Örsvängen. Men raksträcka­n inbjuder till att köra fortare, vittnar de boende om.
INBJUDANDE. 30 kilometer i timmen är maxhastigh­eten på Örsvängen. Men raksträcka­n inbjuder till att köra fortare, vittnar de boende om.
 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? LESS. Gudrun Jansson och Solbritt Bornhult har fått nog av fartsyndar­e på Örsvängen.
FOTO: ULRICA ANDERSSON LESS. Gudrun Jansson och Solbritt Bornhult har fått nog av fartsyndar­e på Örsvängen.
 ?? FOTO: JERKER JANSSON ?? KRASCH. Så här såg det ut efter en olycka i juli 2013.
FOTO: JERKER JANSSON KRASCH. Så här såg det ut efter en olycka i juli 2013.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden