Mitt i Sundbyberg

500 lägenheter vid Sundbyberg­skopplet

- Ulrica Andersson 070-78 72 078 ulrica.andersson@ direktpres­s.se

Omkring 500 lägenheter kan byggas vid Sundbyberg­skopplet, om byggföreta­get Veidekke får igenom sina planer. Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande, är positiv och ser potential i området.

Företaget presentera­de sina idéer för bostadsbyg­gande under det senaste sammanträd­et i kommunstyr­elsens exploateri­ngs- och hållbarhet­sutskott.

Bebyggelse­n skulle knyta samman centrala Sundbyberg med Rissne, menar Veidekke.

Totalt handlar förslaget om cirka 390 lägenheter samt 100–150 ungdomsbos­täder. Husen föreslås bli mellan fem och åtta våningar höga. Som övergång mot villabebyg­gelsen ska det vara ”inslag av stadsradhu­s”, enligt den struktursk­iss som lämnats.

Tvärbanan kommer att korsa Ulvsundale­den och Rissnelede­n ska göras om till stadsgata. För att frigöra mark att bygga på, föreslår Veidekke att på- och avfarterna till Ulvsundale­dens norra sida byggs om och kopplas till Järnvägsga­tan och Rissnelede­n via en rondell.

Nu finns det skogsdunga­r i området. Veidekke vill ha kvar en ”grön koppling” mellan det gröna stråket längs Ulvsundale­den och kopplingen norrut mot Duvboskoge­n.

Förslaget ska nu hanteras av kommunen och i slutänden handlar det om ett politiskt beslut. Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens ordförande, ser positivt på förslaget.

– Jag tror att det är väldigt positivt om vi kan få till nya bostäder där, säger han.

Nu befinner sig folk mest i området för att ta sig under Ulvsundale­den, enligt honom. De som bor i närheten nu får också en bullerskär­m mot den trafikerad­e vägen med den nya bebyggelse­n.

I närområdet byggs i Valla park och på gamla stadshusto­mten; på andra sidan kommungrän­sen är Solvallast­aden på gång.

– Hela det området har potential att bli riktigt bra, säger Mikael T. Eriksson.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? FÖRSLAG. Kommunen ska nu ta ställning till byggplaner vid Sundbyberg­skopplet.
FOTO: ULRICA ANDERSSON FÖRSLAG. Kommunen ska nu ta ställning till byggplaner vid Sundbyberg­skopplet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden