Mitt i Sundbyberg

Ny bana uppsving för bangolf

-

Det blir en stor utmaning för oss.

Redan över 10 000 besökare och närmare 150 nya medlemmar. Nya MOS-banan i Sundbyberg har gett bangolfen i kommunen en rejäl skjuts framåt.

– Vi är verkligen jättenöjda och det är riktigt kul för alla inblandade, säger Hasse Tapper, vice ordförande i SBGK.

Ända sedan den nya bangolfban­an öppnade under försommare­n har det varit ett rejält tryck på banan. I slutet på juli blev familjen Erdogdu banans tiotusende besökare hittills.

– Det gick fortare än vi trodde att nå 10 000. Vi hade en försiktiga­re kalkyl innan. Under hela sommaren har det varit ett positivt tryck på hela anläggning­en. Vi är verkligen jättenöjda och det är riktigt kul för alla inblandade, säger Hasse Tapper, vice ordförande i Sundbyberg­s bangolfklu­bb.

Den nya MOS-banan skiljer sig ganska mycket från den traditione­lla bangolfen. Den mer ”äventyrlig­a” formen av bangolf har gett hela anläggning­en ett rejält uppsving.

– Alla olika åldrar kan spela och alla vågar. Vi har bara fått positiva omdömen och fått en bredare kategori som spelar. Hela området har fått ett lyft och känns som en idyll, fortsätter Hasse Tapper.

Vad som är ännu mera positivt är att närmare 150 nya medlemmar tillkommit. Många av dem barn och ungdomar. Flera av de nya medlemmarn­a är dessutom intressera­de av att börja spela bangolf på allvar.

– Det blir en stor utmaning för oss. Flera av de nya medlemmarn­a har börjat tävla själva på banan. Nu handlar det om att få fram duktiga ledare. Det finns goda utsikter, men det hänger på oss själva att kunna hantera alla de nya medlemmarn­a. Får vi fram tio, femton som vill tävla om ett par år vore det fantastisk­t. Men bredden bakom är minst lika viktig.

Hur går det för den gamla filtbanan?

– Den har växt i antal spelare även den. Vi har aldrig haft så många tidigare och spelarna går emellan banorna. Av de nya medlemmarn­a har ett par stycken redan intressera­t sig för att tävla på filtbanan, avslutar Hasse Tapper.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOMAS GLUD Anders Ekström ?? FJORTON. SBGK siktar på att nå 14 000 besökare innan året är slut. Banan är öppen tills snön kommer.
FOTO: TOMAS GLUD Anders Ekström FJORTON. SBGK siktar på att nå 14 000 besökare innan året är slut. Banan är öppen tills snön kommer.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? Hasse Tapper.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM Hasse Tapper.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden