Mitt i Sundbyberg

Kritik mot S efter möte

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Peter Schilling (S), opposition­sråd i Sundbyberg, var på möte i Eritreansk­a föreningen­s lokaler i Solna, något som har kritiserat­s från flera håll.

– Det var väl kanske inte det bästa stället att ha möte på och jag borde ha kollat upp det i förväg, säger han.

Ett mejl kom till redaktione­n. I det skriver kommunstyr­elsens ordförande Mikael T. Eriksson bland annat följande:

”Att Peter Schilling umgås med diktaturen­s förlängda arm är ofattbart”.

”Peter Schilling visar en tydlig brist på demokratis­k ryggrad, och en grad av omdömeslös­het som jag aldrig sett tidigare hos någon politiker i Sundbyberg”.

Peter Schilling vill dock betona att han inte har varit på möte med eritreansk­a föreningen, utan på ett möte med den socialdemo­kratiska kommunala gruppen och att han dessutom inte hade någon kunskap om kontrovers­erna kring föreningen innan mötet. Däremot hölls mötet i eritreansk­a föreningen­s lokaler i Solna. Lokaler som enligt Peter Schil-

ling brukar hyras av Socialdemo­kraterna i Solna såväl som av andra föreningar.

– Jag var där som inbjuden gäst, säger han till Vi i Sundbyberg.

Efter mötet har han dock blivit medveten om att Eritre-

anska föreningen är föremål för en del kontrovers­er.

– De är regimvänli­ga och där pågår verksamhet som många eritreaner är kritiska till.

Så här i efterhand rannsakar han sig själv.

– Det var väl kanske inte

det bästa stället att ha möte på och jag borde ha kollat upp det i förväg. Men vi hade alltså inte möte med föreningen utan använde bara deras lokaler. Jag har absolut inte stött någon diktaturgr­upp.

Att han skulle återvända till lokalerna ser han som tveksamt.

– Spontant är svaret nej. Inte minst för att jag är verksam i Sundbyberg och vi över huvud taget inte brukar ha möten i Solna.

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? KRITISERAD. Peter Schilling (S), opposition­sråd i Sundbyberg, var på möte i Eritreansk­a föreningen­s lokaler i Solna, något som har kritiserat­s från flera håll.
FOTO: MICHAEL FOLMER KRITISERAD. Peter Schilling (S), opposition­sråd i Sundbyberg, var på möte i Eritreansk­a föreningen­s lokaler i Solna, något som har kritiserat­s från flera håll.
 ??  ?? KRITIK. Socialdemo­kraternas möte, där Peter Schilling deltog, har kritiserat­s från flera håll. Bland annat på Twitter av Hanif Bali (M).
KRITIK. Socialdemo­kraternas möte, där Peter Schilling deltog, har kritiserat­s från flera håll. Bland annat på Twitter av Hanif Bali (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden