Mitt i Sundbyberg

Måste skapa fler chanser

- Felicia Karlsson

Sundbyberg­s IK fotboll vill hålla sig kvar i division 2 men ligger långt ner i tabellen. Laget har två avgörande matcher kvar.

– Hösten har inte varit vår bästa, en av anledninga­rna är att vi inte lyckats växa tillräckli­gt mycket som lag, säger Stephanos Tecle, coach.

Redan i säsongssta­rten gick det trögt för Sundbyberg­s IK, SIK. Av hittills 24 spelade matcher har de kammat hem åtta vinster, förlorat 12 matcher och avslutat oavgjort fyra gånger.

– Vi ligger i ett tabelläge vi inte är nöjda med och inte vill ligga i, säger Stephanos Tecle.

SIK fotboll mål med säsongen var att etablera sig i division 2, men förutsättn­ingarna för att hålla sig kvar kunde ha varit bättre. Om Stephanos Tecle fått välja hade laget legat i mitten av säsongstab­ellen.

– Om vi utgår från att vi vill etablera oss, och med två matcher kvar ligger på kvalplats, så är det inte tillräckli­gt bra. Nu är vår ambition och vilja att hålla oss kvar. Det finns inget annat alternativ än att tro på det. Jag tror på det och laget tror på det, och tror man inte på det ska man inte vara kvar, säger Stephanos Tecle.

Det är bara att konstatera att vi ligger där vi ligger i tabellen och måste göra något åt saken.

Med gamla spelare som slutar och nya spelare som tillkommer, har det tagit tid att forma laget.

– Det är vanligt att man under säsong måste bygga om laget då det blir förändring­ar i truppen. Tidigare år har det gått smidigare, även om det också varit en process. Division 2 är tuffare och det har därför tagit längre tid än vad det brukar för oss att bygga upp laget.

– I grunden har vi släppt in mycket mål, men har mer ett anfallspro­blem. Om man skapar många målchanser gör man till slut mål och vi behöver skapa fler målchanser under kommande matcher. Majoritete­n av våra matcher har vi lyckats ha bollen mer och försökt skapa målchanser men inte lyckats skapa tillräckli­gt med chanser.

Men det är inga tvivel om att SIK ska stå redo inför de kommande matcherna mot BKV Norrtälje och Gamla Upsala SK.

– Det är bara att konstatera att vi ligger där vi ligger i tabellen och måste göra något åt saken. Jag ser det på så sätt att vi gemensamt i laget behöver ha en tydlig plan för båda matcherna. Men framförall­t att vi alla tillsamman­s följer den planen, då har vi allt i våra egna händer. Vi har bra energi och det finns mer att ge än vad som hittills visats.

– Vi behöver allt stöd vi kan få, så till de som kan, kom och stötta oss under hemmamatch­en mot Gamla Upsala den 15 oktober.

 ??  ??
 ??  ?? DERAS MÅL. Målet för SIK fotboll är att hålla sig kvar i division 2.
DERAS MÅL. Målet för SIK fotboll är att hålla sig kvar i division 2.
 ??  ?? INTE LYCKATS. SIK har försökt skapa målchanser men inte lyckats så bra som de tänk. I de kommande två sista matcherna kommer laget göra allt för att lyckas.
INTE LYCKATS. SIK har försökt skapa målchanser men inte lyckats så bra som de tänk. I de kommande två sista matcherna kommer laget göra allt för att lyckas.
 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? COACH. Stephanos Tecle, huvudträna­re för SIK fotboll herrar.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM COACH. Stephanos Tecle, huvudträna­re för SIK fotboll herrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden