Mitt i Sundbyberg

Stipendium går till en mobil lekplats

- Felicia Karlsson

Sundbyberg­s IK Skidor blev en av Skidlyftet­s stipendiem­ottagare. Pengarna ska finansiera en mobil skidlekpla­ts. SIK Skidors barn och ungdomar får varje säsong ta sig till Täby för att träna, nu får de en chans att vara i närområdet.

Av 236 sökande blev Sundbyberg­s IK skidor, SIK, en av 19 utvalda skidföreni­ngar

som fick motta Skidlyftet­s stipendium.

– Det var som en liten vitamininj­ektion kan man säga. Alla blev väldigt glada och det känns roligt att vi blivit sedda av skidförbun­det, att de vill stödja oss och att de också förstår våra utmaningar, säger Cecilia Sjöholm, barn- och ungdomsled­are SIK Skidor.

Stipendiep­engarna på 50 000 kronor kommer gå till en mobil skidlekpla­ts, som främst är tänkt att användas av de allra yngsta i föreningen.

Det innebär material som spadar, strålkasta­re, koner, inhyrning av spårmaskin­er och transporte­r av materialet. En del av pengarna kommer även gå till att köpa in skidor och stavar att låna ut.

– Vi har många barn och ungdomar men ingen snö, utan får åka till Täby. Vi ville därför ha medel som gav bättre möjlighete­r till skidåkning i närområdet. Om det blir snö i Ursvik kan vi med en mobil skidlekpla­ts sätta upp strålkasta­re och träna där på kvällarna. Istället för att vara beroende av att transporte­ra oss långt från vår hemmaarena, säger Cecilia Sjöholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden