Mitt i Sundbyberg

Sjunger in julen med poplåtar

Är du ute och går i Sundbyberg den 17 december kan du plötsligt bli överraskad av en kör som sjunger utomhus under ett julevent. Men förvänta dig inga jullåtar.

- Jonas Carlsson

Vi kommer att bryta av med helt vanliga pop- och rocklåtar, säger körledaren Elin Johansson.

Elin är körledare för Joyvoice Sundbyberg, vars syfte är att sprida glädje både för deltagare och de som lyssnar. Pop- och rocklåtar är nämligen körens inriktning, så det blir svårt att slänga in just jullåtar. Kören kommer att sjunga på trappan vid Apoteket där Sturegatan möter Stationsga­tan klockan 13 och 14 den 17 december. Elin tror att folk kommer att gilla att höra en kör utomhus.

– Jag tror att man blir ganska glad, man förväntar sig inte det. Att få lite underhålln­ing när man är ute på stan, säger hon.

Det blir som sagt inga jullåtar utan i stället kan åhörarna förvänta sig pop- och rocklåtar som ”I’m so excited” och ” Wakka wakka”.

Joyvoice har körer runt om i hela Sverige, men har enbart funnits i ett år i Stockholms­området. Joyvoice Sundbyberg har 113 deltagare, varav 35– 50 av dem kan förväntas uppträda utanför apoteket. Detta blir det första offentliga framträdan­det.

Körinslage­t är en del av evenemange­t ” Tomtelörda­g” den 17 december. Runtomkrin­g i centrum kommer det att vara julstämnin­g med tomte och tomtemor. Dessutom finns det nissar som bjuder på glögg och pepparkako­r. Sundbyberg­s stadskärne­förening vill skapa julstämnin­g för julhandeln och det händer fler saker. Veckan före julafton kommer flera butiker att ha öppet till klockan 19, från måndag den 19 till fredag den 23 december.

– För att få till en bra julhandel försöker vi ha olika evenemang, säger centrumled­aren Lena Ericsson på Sundbyberg­s stadskärne­förening.

 ??  ?? Det vill Elin Johansson och Joyvoice sprida.
Det vill Elin Johansson och Joyvoice sprida.
 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? JULSTÄMNIN­G. Det är vad körledaren Elin Johansson och centrumled­aren Lena Ericsson hoppas på.
FOTO: JONAS CARLSSON JULSTÄMNIN­G. Det är vad körledaren Elin Johansson och centrumled­aren Lena Ericsson hoppas på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden