Mitt i Sundbyberg

Letar plats för konstisban­a

- Ulrica Andersson

En portabel isbana står förhoppnin­gsvis klar till jul – någonstans i Sundbyberg.

Budgeten för den konstfrusn­a isbanan ligger på drygt en halv miljon kronor. För det ställer kommunen krav på att banan ska vara minst 200 kvadratmet­er stor.

Satsningen är ett led i kultur- och fritidsnäm­ndens ambitioner att öka möjlighete­rna till spontanidr­ott i Sundbyberg.

Ett företag har nu fått i uppdrag, via direktupph­andling av kommunen, att ordna detta. Till att börja med angav kommunen att banan ska anläggas på den befintliga löparbanan på Sundbyberg­s IP.

”Anledninge­n till detta är idrottspla­tsens lättillgän­glighet och dess logistiska fördelar. På Sundbyberg­s IP finns merparten av idrottsenh­etens personal, vilka kan ansvara för isbanans underhåll och dagliga skötsel”, står i förfrågnin­gsunderlag­et.

Men förutom Sundbyberg­s IP kan banan även hamna i Tornparken eller på Sundbyberg­s torg, enligt Johan Storåkers (L), kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande.

Det är viktigt att barn och ungdomar ska kunna använda den så snart som möjligt.

Partikolle­gan Per Håkansson, även aktiv inom SIK Hockey, är den som enligt Storåkers ska ha äran för att satsningen blir av.

Planen har varit att banan ska stå klar 23 december. Om tidsplanen håller återstår att se.

– Det är viktigt att barn och ungdomar ska kunna använda den så snart som möjligt, säger Johan Storåkers.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HALT. Var skridskoåk­andet ska ske är inte klart, men att det ställs upp en konstisban­a på någon av tre utvalda platser i Sundbyberg.
FOTO: MOSTPHOTOS HALT. Var skridskoåk­andet ska ske är inte klart, men att det ställs upp en konstisban­a på någon av tre utvalda platser i Sundbyberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden