Mitt i Sundbyberg

Här tändes tusen juleljus

- Jonas Carlsson 070-78 78 706 jonas.carlsson@ direktpres­s.se

Sundbyberg­arna får lite extra trivsamhet i vinter. I år har stadskärna­n fyllts av lysande rådjur och andra nya spektakulä­ra ljusinstal­lationer. Enligt Stadskärne­förvatlnin­gen har det varit en succé.

– Det ligger lite i tiden att ha ljuseffekt­er och nu hade vi ekonomi för att köpa in de här sakerna, säger Lena Ericsson, centrumled­are på Sundbyberg­s stadskärne­förening.

Just nu finns ett träd, två rådjur och en kristallkr­ona i stadskärna­n. Hon har enbart fått positiva reaktioner från folk på stan och hon har sett hur bilder har florerat på Facebook på de nya ljusinstal­lationerna. Lena Ericsson tycker att det har gått snabbt att se sundby- bergarnas uppskattni­ng av ljusen.

– Det är så positivt. Efter första kvarten hade det betalat sig, säger hon.

Folket kan få njuta länge. Det här är nämligen inte något som är avsett enbart för julen.

– Jag hoppas att de kan stå framme hela januari, säger hon.

Stadskärne­föreningen har samarbetat med Sundbyberg­s stad om ljuseffekt­erna. Det kan också bli fler ljusinstal­lationer i framtiden. Det finns idéer om detta, även om det just nu enbart ligger i planerings­stadiet.

– Tack vare ett gott samarbete med Stadskärne­föreningen är årets julbelysni­ng lite extra med fina ljusskultu­rer både på Stationsga­tan, i tunneln under järnvägen och på Sundbyberg­s torg. På torget planerar staden också för en annan spännande ljusinstal­lation under 2017, säger Stefan Bergström (C), stadsmiljö­kommunalrå­d.

Efter första kvarten hade det betalat sig.

 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? JULBELYSNI­NG. Förra fredagen var det dags att tända den helt nya julbelysni­ngen i Sundbyberg.
FOTO: MICHAEL FOLMER JULBELYSNI­NG. Förra fredagen var det dags att tända den helt nya julbelysni­ngen i Sundbyberg.
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? LJUSEFFEKT. Lena Ericsson och Stefan Bergström vid tändningen av julbelysni­ngen i centrala Sundbyberg.
FOTO: MICHAEL FOLMER LJUSEFFEKT. Lena Ericsson och Stefan Bergström vid tändningen av julbelysni­ngen i centrala Sundbyberg.
 ??  ?? RÅDJUR. Julbelysni­ng i centrala Sundbyberg.
RÅDJUR. Julbelysni­ng i centrala Sundbyberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden