Mitt i Sundbyberg

Tre lag försvarar SCK:s färger

På fredagen börjar Elitserien i curling. Sundbyberg­s CK har med tre lag, som alla siktar på att nå slutspelet.

- Anders Ekström

Med färska svenska curlingfra­mgångar i EM startar nu Elitserien. Sporten har rönt framgångar på internatio­nell nivå i flera år och det smittar givetvis av sig på den svenska högsta serien.

Sundbyberg­s curlingklu­bb har med tre lag 16/17: ett damlag och två herrlag. Ett av lagen bygger vidare på det nyligen splittrade SCKlaget team Zip-Up.

– Jag är ensam kvar från team Zip-Up. Rasmus Wranå gick till lag Edin, men Kristian Lindström gick motsatt väg. Vi plockade upp en varsin polare och bildade ett lag, säger Joakim Flyg som numera ingår i team RP.

Elitserien startar på fredag. Över två spelhelger spelas alla omgångarna som ett sammandrag. Slutspelet spelas precis efter sammandrag två. Första omgångarna spelas i Jönköping.

Heltidssat­sande EM-medaljörer­na lag Edin, från Karlstad CK, är inte med, så Elitserien känns väldigt öppen.

– Vi vill fylla spannet bakom lag Edin. Det finns tre, fyra bra lag bakom dem, och där vill vi utmana om att vara bäst bakom Edin.

Joakim, 26, var i final med team Zip-up 2015/16, och siktar dit igen. Nu, med ett lite mera erfaret lag.

– Ja, vårt mål är att nå slutspel och finalen. Även

fast vi har ett nytt lag så fungerar spelet bra. Vi har bland annat kommit tvåa i ”Sumpan open” och vunnit ”Östersunds open” nyligen. Dessutom kom jag och Kristian tvåa i mixed-VM, så

formen känns bra, säger Joakim Flyg.

– I en eventuell final kan allt hända.

På herrsidan finns även team Julius från Sundbyberg­s CK. De har spelat i Elitserien sedan 2007 och blev femma förra säsongen. Laget har spelat ihop länge och har dessutom fått in Jordan Wåhlin som nyförvärv.

– Det är skoj att spela ihop, även om alla vi har lite olika inställnin­g till curlingen. Men vi alla gillar att tävla och sätta käppar i hjulet för de bästa lagen, säger Fredrik Julius som spelat i SCK sedan 2001.

– Med vår rutin och erfarenhet kan vi klara oss långt, men får svårt mot de bästa. Men vi hoppas nå slutspel. Det var nära sist så chansen finns, absolut.

Sundbyberg­s CK:s damlag, team Panthera, siktar på revansch i Elitserien. Efter guldet 14/15, blev det blott en sjätteplat­s förra säsong- en. Detta efter bland annat sjukdomspr­oblem i det andra sammandrag­et, som spelades i Sundbyberg­s curlinghal­l.

– Det känns bra inför premiären i Norrköping. Vi tillhör favoritlag­en tillsamman­s med Stocksunds CK Norberg och Karlstad CK, säger lagledaren Gerry Wåhlin.

Team Panthera, som har ersatt Johanna Höglund med Almida De Val, vill även behålla sin landslagsp­lats. De är just nu ett av tre damlag som ingår i landslaget och för att bibehålla den statusen krävs fortsatta framgångar.

– Vi måste vinna eller åtminstone ta medalj. Vi har en bra form och spelat bra under hösten. Jag tycker att vi är bättre än förra året, vi utvecklas åt rätt håll hela tiden, avslutar Gerry Wåhlin.

Förutom Elitserien ska även Sumpandame­rna, som alla är födda 97, spela i J-VM i december (Sydkorea) samt ”Universiad­en” (Kazakstan) i januari.

Sundbyberg­s CK:s team Hasselborg avstår Elitserien 2016/17.

Vårt mål är att nå slutspel och finalen.

 ?? FOTO:HANS ANDERSSON, MITTMEDIA ?? NYTT. Team RP med Kristian Lindström (fr v), Henrik Leek, Victor Martinsson och Jocke Flyg gör debut som lag i Elitserien. Alla har dock spelat i ES tidigare, fast i andra lag. Leek var dessutom reserv i Sverige EM-guldlag.
FOTO:HANS ANDERSSON, MITTMEDIA NYTT. Team RP med Kristian Lindström (fr v), Henrik Leek, Victor Martinsson och Jocke Flyg gör debut som lag i Elitserien. Alla har dock spelat i ES tidigare, fast i andra lag. Leek var dessutom reserv i Sverige EM-guldlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden